Αρχική Ελλαδα Κικίλιας: Θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος – Κάθε μέρα και μια καινούργια μάχη

Κικίλιας: Θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος – Κάθε μέρα και μια καινούργια μάχη

Από antwnio

«Σήμερα το μεσημέρι συγκλήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου σε σχέση με τον τριήμερο καύσωνα που αναμένουμε από αύριο, ο οποίος θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, με θερμοκρασίες οι οποίες κάποιες φορές θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας πριν την Διυπουργική σύσκεψη για τον καύσωνα.

«Με βάση αυτό και το δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιών που θα είναι πολύ υψηλός στο 4, για σημαντικές περιοχές της Ελλάδας, συγκαλείται διυπουργική σύσκεψη με συναρμόδια υπουργεία, φορείς, Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φυσικά πρώτου και δεύτερου βαθμού και θέλουμε με βάση αυτό, δηλαδή την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, να ζητήσουμε και από τους πολίτες τη συνδρομή τους, την προσοχή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της των περιουσιών των ανθρώπων και του φυσικού κάλλους της οικολογίας.

Είμαστε ήδη, 40 ημέρες μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Εξήγησα ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος. Ήδη έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στις οποίες έχουμε ανταπεξέλθει. Όμως προσοχή, κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα και μια καινούργια μάχη» πρόσθεσε.

Πρόβλεψη Κινδύνου Πυρκαγιάς: Πολύ υψηλός κίνδυνος για Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)

 

Διαβάστε επίσης