Αρχική Κοινωνια Κρήτη: Πατέρας καταγγέλλει πως αστυνομικοί έδειραν τον γιο του μέχρι θανάτου

Κρήτη: Πατέρας καταγγέλλει πως αστυνομικοί έδειραν τον γιο του μέχρι θανάτου

Από antwnio

Σε μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προέβη με δημόσια ανάρτηση του ο γιος του 58χρονου άνδρα που φέρεται να κατέρρευσε στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών στην Κρήτη με αποτέλεσμα να πεθάνει. Το θλιβερό περιστατικό είχε σημειωθεί την 1η Σεπτεμβρίου, όμως τότε είχε θεωρηθεί ότι ο άτυχος οδηγός πιθανότατα υπέστη ανακοπή.

Ωστόσο με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γιος του εκλιπόντος καταγγέλλει ότι ο πατέρας ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τους αστυνομικούς, του ασκήθηκε υπέρμετρη βία και εν τέλει κατέρρευσε.

Μάλιστα ο γιος του 58χρονου άνδρα κάνει γνωστό ότι ήδη έχει κινήσει διαδικασίες νομικές με την υποβολή μήνυσης προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι φέρουν ευθύνη για το θάνατο του πατέρα του

Ο ίδιος στην ανάρτηση του καταγγέλλει ότι με αφορμή μία μικρή ποσότητα χασίς που επικαλείται η αστυνομία ότι βρέθηκε στον έλεγχο, κατέβασαν και έσυραν τον πατέρα του σε ένα χωράφι και τον χτύπησαν ανηλεώς, προκειμένου να τους υποδείξει από ποιον προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά.

Υποστηρίζει ότι ο πατέρας του κατέρρευσε ενώ τον τραβούσαν πισθάγκωνα δεμένο μέχρι τα περιπολικά, σε μία απόσταση 150 μέτρων. Επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, πολίτες που προσπάθησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ στον 58χρονο μέχρι να καταφθάσει το ΕΚΑΒ, ενώ τονίζει ότι υπήρξαν πολλές ανακρίβειες σε όσες πληροφορίες δόθηκαν προς δημοσίευση για τις συνθήκες του συμβάντος.

Στην ανάρτηση του γράφει μεταξύ άλλων: «στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα. Για αυτούς τους λόγους η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Στο Κέντρο Υγείας ο γιατρός, η γυναίκα του πατέρα μου, η μάνα μου, ο αδερφός του πατέρα μου και τόσοι άλλοι έβλεπαν τα αίματα από τις πληγές να λούζουν το σώμα του πατέρα μου. Τα τραύματα ήταν εμφανή ακόμα και σε όποιον παρευρέθηκε στην κηδεία».

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο γιος του 58χρονου διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα το αφήσει έτσι και θα αγωνιστεί για να αναδειχθεί η αλήθεια. Αστυνομικοί κύκλοι, ανεπίσημα, αναφέρουν ότι δεν έγιναν τα περιστατικά όπως καταγγέλλονται και επικαλούνται τις μαρτυρίες πολιτών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες

Διαβάστε επίσης