Αρχική Ελλαδα Κυριάκος Μητσοτάκης: Σημαντικές συναντήσεις στην Ιαπωνία και επαφές για προσέλκυση επενδύσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σημαντικές συναντήσεις στην Ιαπωνία και επαφές για προσέλκυση επενδύσεων

Από antwnio

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται από χθες στην Ιαπωνία για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ξεκίνησε σήμερα τις επαφές του με την ηγεσία της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, αλλά και με σημαντικά στελέχη επιχειρηματικών ομίλων, που έχουν ως στόχο την σύσφιξη των σχέσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

Φωτογραφία: Intime

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, είχαν νωρίς το πρωί συνάντηση με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Aκισίνο και την Πριγκίπισσα Ακισίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση.

Φωτογραφία: Intime

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός, που επισκέπτεται την Ιαπωνία μετά από 18 χρόνια, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον διάδοχο του θρόνου για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και ειδικότερα για την πρωτοβουλία GReco islands που στοχεύει στη μετατροπή των μικρών μη διασυνδεδεμένων νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών.

Συναντήσεις με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα και τον πρόεδρο της Βουλής Χιρογιούκι Χοσόντα. Στις συναντήσεις αυτές, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων των δυο χωρών σε όλους τους τομείς.

Φωτογραφία: Intime

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής και για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τη συνεργασία της Ιαπωνίας με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Φωτογραφία: Intime

Αναφορά στις Τουρκικές προκλήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή των συνόρων με τη βία, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στις τουρκικές προκλήσεις και επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο είναι η βάση επίλυσης των διαφορών μεταξύ κρατών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε επίσης στον πρόεδρο της Βουλής της Ιαπωνίας, Χιρογιούκι Χοσόντα πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Επαφές με στελέχη επιχειρηματικών ομίλων

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, συναντήθηκε στη συνέχεια με εκπροσώπους της Ιαπωνικής Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας (KEIDANREN). Ο Πρωθυπουργός, που συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, παρουσιάζει στους Ιάπωνες την εικόνα μιας νέας Ελλάδας, που έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης, επισημαίνοντας τις θετικές επιδόσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται και προσπαθεί να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις.

Φωτογραφία: Intime

Τέλος, αύριο Τρίτη, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία, προβλέπει συνάντηση στο Τόκιο με θεσμικούς επενδυτές. Ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει επίσης χαιρετισμό σε ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα και θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Διαβάστε επίσης