Αρχική Πολιτική Κ. Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΛΚ και το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – Ζυμώσεις για τα ευρωπαϊκά αξιώματα

Κ. Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΛΚ και το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – Ζυμώσεις για τα ευρωπαϊκά αξιώματα

Από antwnio

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου το πρωί θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια το βράδυ στο άτυπο δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα αναζητηθούν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

Την Κυριακή, από το Μπέργκενσυοκ της Ελβετίας και τις εργασίες της Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του ΕΡΤΝews και της ρεπόρτερ Γεωργία Σκιτζή αναφορικά με το δείπνο των ηγετών στις Βρυξέλλες και αν θεωρεί ότι θα κλείσουν τελικά τα πρόσωπα για τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα τόνισε ότι «μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό, έχουμε αναλάβει χρέη άτυπων διαπραγματευτών για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ώστε να καταλήξουμε στην κατανομή των σημαντικών θέσεων ευθύνης. Ναι, είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε, στο άτυπο δείπνο των ηγετών, να καταλήξουμε σε ονόματα τα οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτά, ξεκινώντας προφανώς με την υποψηφιότητα της κας von der Leyen για να συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα και τις αμέσως επόμενες μέρες αρχίζει κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία, με πρώτο το υπουργείο Εσωτερικών.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης