Αρχική Πολιτική Κ. Τασιούλας από Θεσσαλονίκη: Το Κυβερνείο θα γίνει το Ζάππειο της Βορείου Ελλάδος

Κ. Τασιούλας από Θεσσαλονίκη: Το Κυβερνείο θα γίνει το Ζάππειο της Βορείου Ελλάδος

Από antwnio

Ως το Ζάππειο της Βορείου Ελλάδος χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασιούλας το Κυβερνείο (ή Παλατάκι) που όταν ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα ανακαίνισης θα αποδοθεί στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης ως ένας χώρος πολιτισμού, εκδηλώσεων και συνεδρίων.

Σήμερα, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Βουλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας για την αναβίωση του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης.

Το Μνημόνιο συνεργασίας το οποίο έχει διάρκεια έως το τέλος του 2026 με δυνατότητα επέκτασης προβλέπει αρχικά το Υπερταμείο και η ΕΤΑΔ να προβούν στην εκτίμηση του κόστους των μελετών για τον προσδιορισμό του κόστους της αποκατάστασης του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου και στη συνέχεια η Βουλή βάση αυτού του κόστους θα καλύψει την δαπάνη αποκατάστασης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από βουλευτές της ΝΔ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, αλλά και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ξεναγήθηκε στο περιβάλλοντα χώρο και σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή είπε ότι ένα αίτημα δεκαετιών ολόκληρων για την αποκατάσταση του Κυβερνείου όπου εκτυλίχτηκε η σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης προχωρά και ευχήθηκε σύντομα να αποδοθεί στην κοινωνία της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι «ο καημός της αναβίωσης του κυβερνείου φεύγει από την φάση του ονείρου είναι ένα σχέδιο ολοκληρωμένο και μελετημένο με χρονοδιάγραμμα και με δυνατότητα υλοποίησης. Αυτό το σχέδιο λέει ότι το Υπερταμείο και η ΕΤΑΔ συνεργαζόμενα με τη Βουλή των Ελλήνων θα αποδώσουν στην τοπική κοινωνία αποκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργικότητα αυτό το υπέροχο κτήριο, επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό σε Ζάππειο της Βορείου Ελλάδος».Πηγή thestival.gr

Διαβάστε επίσης