Αρχική Κοινωνια Λάρισα: Αγρότες επέστρεψαν στο μπλόκο του Πλατύκαμπου (video)

Λάρισα: Αγρότες επέστρεψαν στο μπλόκο του Πλατύκαμπου (video)

Από antwnio

Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου έφτασαν γύρω στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης τα τρακτέρ που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας και στη συνέχεια ξεκίνησε σύσκεψη μεταξύ των αγροτών, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Κατά πληροφορίες του protothema.gr, στη σύσκεψη αυτή θα πέσει στο τραπέζι η υλοποίηση κινητοποιήσεων με τρακτέρ μέσα στις γύρω πόλεις κι ενώ επίκειται προς τα τέλη του μήνα νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με Θεσσαλούς αγρότες για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel», ενόψει και των τελικών προτάσεων των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων.

Εκτός από τον Πλατύκαμπο, συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στα μπλόκα άλλων περιοχών. Αργότερα μέσα στη μέρα θα συσκεφθούν οι αγρότες στις Σέρρες, ενώ αύριο θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της Πέλλας. Τις επόμενες μέρες (πιθανόν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου) θα γίνει νέα πανελλαδική σύσκεψη, που θα καθορίσει τη συνολική στάση, την οποία θα κρατήσουν οι αγρότες. «Αν αποχωρήσουμε, θα το κάνουμε συντεταγμένα, έτσι όπως ξεκινήσαμε. Ο αγώνας δεν θα σταματήσει εδώ» λένε μέλη της Επιτροπής.

Από εκεί και πέρα, η Εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Μουδανιών στο ύψος κόμβου Πορταριάς θα κλείσει την Παρασκευή από τις 19:00 ως τις 21:00 και την Κυριακή 10:00 – 20:00

Τα μπλόκα Μαλγάρων και Χαλκηδόνας μάζεψαν τα τρακτέρ και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στους Εύζωνες, όπου θα πηγαίνουν με τα οχήματα τους κάθε φορά που θα κλείνουν το σημείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί να κλείσουν τα σύνορα σήμερα.

Στο μπλόκο Δερβενίου θα γίνεται συμβολικός αποκλεισμός καθημερινά μέχρι Κυριακή στις 13:00 – 13:30.

Διαβάστε επίσης