Αρχική Κοινωνια Λέκκας για 5,7 Ρίχτερ στη Μεσσηνία: Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός -Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία

Λέκκας για 5,7 Ρίχτερ στη Μεσσηνία: Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός -Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία

Από antwnio

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιου Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Μεσσηνίας.

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στην ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανατολικά των Στροφάδων, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, «Τώρα Μαζί».

Λέκκας για σεισμό στη Μεσσηνία: Φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός -Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία
Ο καθηγητής τόνισε ότι «με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Υπήρξε ένα σύνολο μετασεισμών μετά το 5,7. Βλέπουμε ότι ηρεμεί η κατάσταση, εκτονώνεται. Έστω κι αν είχαμε μεγαλύτερο σεισμό δεν θα είχαμε επιπτώσεις επειδή το επίκεντρο είναι πολύ μακριά από κατοικημένες περιοχές».

«Ένας μεγαλύτερος σεισμός στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα είχε επιπτώσεις και δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Όλα πήγαν καλά», πρόσθεσε.

Λέκκας για κόντρα σεισμολόγων: Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία

«Υπάρχει εύλογος προβληματισμός και μια διαφορετική άποψη. Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ο στόχος μου είναι να συγκλίνουν οι απόψεις. Αυτό κάνουμε μέσω των επιτροπών. Είναι αυτή η περιοχή υψηλής σεισμικότητας αλλά ευτυχώς τα ρήγματα αυτά είναι μακριά από τις πόλεις. Σε πολύ μεγάλη απόσταση», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας, αρνούμενος να λάβει μέρος στην κόντρα μεταξύ των επιστημόνων.

Αναφορικά με το αν τον ανησυχεί κάποια περιοχή της Ελλάδας στην οποία μπορεί να συμβεί μία ισχυρή σεισμική δόνηση, ο κ. Λέκκας ανέφερ ότι σε κάθε περιοχή πρέπει να υπάρχει σεισμική ασφάλεια, πρωτοβάθμιος έλεγχος και συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία είμαστε πιο ισχυροί και πιο έτοιμοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Διαβάστε επίσης