Αρχική Διαφορα νεα Λαβρόφ: Η Ουκρανία θα έχει την μοίρα του Αφγανιστάν

Λαβρόφ: Η Ουκρανία θα έχει την μοίρα του Αφγανιστάν

Από antwnio

Οι ΗΠΑ και τα άλλα δυτικά κράτη δεν έχουν δείξει το «παραμικρό ενδιαφέρον» για τον τερματισμό του πολέμου, ισχυρίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Δύση «οδηγεί προς την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, η οποία «δημιουργεί πρόσθετους στρατηγικούς κινδύνους και κινδύνους».

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, μάλιστα, συνέκρινε τη μοίρα της Ουκρανίας με εκείνη του Αφγανιστάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ουκρανία θα μπορούσε να έχει μια παρόμοια μοίρα με το Αφγανιστάν», κάνοντας αναφορά στην αποχώρηση των ΗΠΑ πριν από δύο χρόνια μετά από 20 χρόνια πολέμου.

«Όλες οι απερίσκεπτες επιχειρήσεις τους στον στρατιωτικό τομέα, απέφεραν κάποιες από αυτές κάποιο θετικό αποτέλεσμα; Η Ουκρανία έχει παρόμοια μοίρα. Βασίζονται στους αφέντες τους, δεν γνωρίζουν ότι ο κύριός τους σκέφτεται μόνο τον εαυτό τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ο Λαβρόφ επανέλαβε την άποψη της Ρωσίας ότι η Δύση «δεν είναι πρόθυμη» να ακολουθήσει μια «εποικοδομητική πορεία, που θα λαμβάνει υπόψη τις θεμιτές ανησυχίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Διαβάστε επίσης