Αρχική Διεθνη Νεα Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Τζαμπαλίγια – Καταγγέλλει δεκάδες νεκρούς η Χαμάς

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Τζαμπαλίγια – Καταγγέλλει δεκάδες νεκρούς η Χαμάς

Από antwnio

Για ακόμα μια φορά το Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας, σημείο που σύμφωνα με τους IDF οι τρομοκράτες της Χαμάς έχουν κέντρο επιχειρήσεων και οργανώνουν επιθέσεις.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεκάδες» άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον νέο βομβαρδισμό του στρατού του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, μετά τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν «δεκάδες μάρτυρες (σ.σ. νεκροί) και τραυματίες» από τον σημερινό βομβαρδισμό του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή, ωστόσο τα πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου αφήνουν να εννοηθεί ότι από τον νέο βομβαρδισμό προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές.

Χαμάς: Το Ισραήλ διαπράττει «σφαγές» για να καλύψει τις «αποτυχίες» του

Ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διαπράττει «σφαγές» στη Γάζα προκειμένου να καλύψει τις «αποτυχίες» του και είπε πως στην περιοχή δεν θα υπάρξει σταθερότητα, αν οι Παλαιστίνιοι δεν αποκτήσουν την «ανεξαρτησία» τους.

«Λέμε στον εχθρό και σε εκείνους που τον υποστηρίζουν πως οι προσπάθειές σας για να καλύψετε τις αποτυχίες σας δεν θα σας γλιτώσουν από μια ηχηρή ήττα», δήλωσε ο επικεφαλής του παλαιστινιακού κινήματος, που έχει τη βάση του στο Κατάρ, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ της Χαμάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, 8.706 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.648 παιδιά, σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ, που ξέσπασε μετά την πρωτόγνωρη και βίαια επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Από ισραηλινής πλευράς, πάνω από 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως άμαχοι, κατά την επίθεση αυτή, σύμφωνα με τις αρχές.

Διαβάστε επίσης