Αρχική Διαφορα νεα Μαρινάκης για Τέμπη: Χτίζουν πολιτικό αφήγημα συγκάλυψης αντί να πουν «όλα στη Δικαιοσύνη»

Μαρινάκης για Τέμπη: Χτίζουν πολιτικό αφήγημα συγκάλυψης αντί να πουν «όλα στη Δικαιοσύνη»

Από antwnio

Για το δημοσίευμα περί “μονταζιέρας” στις συνομιλίες του σταθμάρχη το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Άμα δει κανείς την ανάλυση που κάνει ο συντάκτης στο δελτίο ειδήσεων την προηγουμένη της δημοσίευσης της εφημερίδας θα καταλάβει ότι είναι ξεκάθαρη η μομφή. Η μονταζιέρα δεν απευθύνεται σε κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Δεν νομίζω ότι κατηγόρησε κάποιος κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Κακώς διέρρευσε ό, τι διέρρευσε και αυτό το λέω για όλες τις υποθέσεις.  Όλο το ρεπορτάζ είχε σκοπό να χτίσει άλλο ένα αφήγημα  – εκτός αυτών που έχουμε ήδη να αντιμετωπίσουμε – περί συγκάλυψης για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Το ρεπορτάζ έχει παραπλανητικό τίτλο και έχτιζε ένα αφήγημα που ήταν πλήρως παραπλανητικό. Δηλαδή: όπως εξήγησα και χθες, ένα ζήτημα διαρροής στοιχείων δικογραφίας προσπάθησε το «Βήμα» να το αναβαθμίσει σε ένα ζήτημα παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Είναι φως φανάρι. «Μονταζιέρα» είναι η αλλοίωση ενός περιεχομένου με σκοπό παραπλάνησης της κοινής γνώμης ή απόδοσης ευθυνών σε έναν άνθρωπο. Δεν ήταν η μόνη συνομιλία, όλες οι άλλες συνομιλίες συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος. Το βράδυ δημοσιεύτηκαν εκείνες οι συνομιλίες που πράγματι δεν είχε κάποιες σειρές. Είχε ομολογήσει όμως ο σταθμάρχης το μεσημέρι; Άρα ετίθετο θέμα η «κακιά» κυβέρνηση ή κάποιος άλλος – που δεν μπορώ να βρω ποιος – να παραπλανήσει τους πολίτες ότι είναι ανθρώπινο λάθος ενώ είναι ένα ζήτημα που έχει λυθεί;», είπε αρχικά στο MEGA.

Και συνέχισε ο κ. Μαρινάκης: «Δεδομένο τρίτο: την επόμενη μέρα η δικαιοσύνη παίρνει όλες τις συνομιλίες συμπεριλαμβανομένης και αυτής που δημοσιεύσατε στο MEGA πληρέστατης όμως. Άρα ούτε ζήτημα δικαστικής αλλοίωσης τίθεται. Τέταρτον, στις 3 και 4 του μηνός, όλα τα site συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ αναρτούν το σύνολο των συνομιλιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής χωρίς καμία διαφορά από αυτά που μου διαβάσατε. Όταν σε διάστημα 3 ημερών ο Τύπος παρουσιάζει στην κοινή γνώμη πλήρεις τις συνομιλίες και το σύνολο αυτών πηγαίνει στην δικαιοσύνη δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος έναν χρόνο μετά για μονταζιέρα».

«Η αστυνομία το βράδυ της δημοσίευσης έβγαλε ανακοίνωση για το πώς πήγε το σύνολο των συνομιλιών ακέραιες στην δικαιοσύνη. Εδώ και έναν χρόνο έχουμε 57 θύματα άρα και 57 συνηγόρους οικογένειες θυμάτων, ανθρώπους που εμπλέκονται με την υπόθεση κτλ και ούτε ένας δεν έχει κάνει αυτή την μομφή που έκανε το «βήμα». Δεν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση επί φανταστικών υποθέσεωνκαι να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Στην χώρα μας έχουμε διάκριση των εξουσιών. Το «Βήμα» ή η αντιπολίτευση δεν ήρθαν την Κυριακή να πουν γιατί έγινε διαρροή στοιχείων, Ήρθε το «Βήμα» και στην συνέχεια η αντιπολίτευση και είπαν «γιατί έγινε μονταζιέρα». Η ουσία εδώ είναι το ανθρώπινο λάθος. Αμφισβητεί κανείς την πτυχή του ανθρώπινου παράγοντα πέραν των άλλων πτυχών;», υπογράμμισε στην συνέχεια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Για τη δικαιοσύνη και τις συνομιλίες ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Δεν έχει ανοίξει κανένας θέμα ότι η δικαιοσύνη έχει παραποιημένες ή μισές ή με ελλείψεις τις συνομιλίες όλων των μοιραίων τρένων και η σειρά των γεγονότων. Το σύνολο των συνομιλιών ακέραιων όμως έχει πάει από την αστυνομία στην δικαιοσύνη. Είναι μέρος όλα αυτά της δικαστικής διερεύνησης.  Πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Σε αυτή την περίπτωση κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις. Εξοργιζόμαστε να έρχονται κάποιοι από άλλο πολιτικό χώρο, στον πόνο ανθρώπων να λέμε ότι συγκαλύπτουμε δολοφόνους ή τον οποιονδήποτε. Όταν κάποιος πάει να υποψιαστεί κάτι τ οποίος φαίνεται ότι είναι ψευδές και παραπλανητικό έχουμε καθήκον να απαντάμε».

«Η αντιπολίτευση χτίζει πολιτικό αφήγημα συγκάλυψης στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων»

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, «δεν έδωσε ο κ. Τριαντόπουλος την εντολή για μπάζωμα, δεν υπήρχε πολιτική εντολή για το μπάζωμα. Η ανάκριση δεν έχει κλείσει έχει πολλά στοιχεία υπό διερεύνηση. Η εξεταστική είναι μια επιτροπή που ερευνά διαχρονικές ευθύνες για το τι μας οδήγησε στον άδικο θάνατο 57 ανθρώπων. Η κορυφαία διαδικασία για να μάθουμε την αλήθεια είναι αυτή της δικαιοσύνης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τόσο ελαφρά τη καρδία μιλούν περί συγκάλυψης όταν αυτό δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένες κατηγορίες, θα σας πως τρεις λόγους που όλο αυτό είναι υποκριτικό: «βάζουν θέμα ευθυνών σύμβασης και μετά ανθρωποκτονίας. Κανείς δεν μιλάει για τις ευθύνες πριν το 2019, έναν διαλυμένο σιδηρόδρομο χωρίς τηλεδιοίκηση. Βάζουν θέμα για άρση ασυλίας – που δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση και το μπερδεύουν επίτηδες – και νόμου περί ευθύνης υπουργών. Στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος που η ΝΔ την παραγραφή πολίτη την εξίσωσε με υπουργού, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ ή αντιπολίτευση να πει να καταργηθεί; Όπως κάνει τώρα ο οποίος ευρωβουλευτής πάει με μία πονεμένη μάνα στη Ευρώπη; Δεν είπαν αυτό το πράγμα. Τρίτον, λένε για συγκάλυψη. Έχουν διατυπώσει συγκεκριμένη κατηγόρια με στοιχεία και να έρθει δήθεν «κακιά» κυβέρνηση και να την καλύψει; Όχι. Άρα, πάνω σε μια τόσο σοβαρή κι δύσκολη υπόθεση αντί να πουν όλα στην δικαιοσύνη, χτίζουν πολιτικό αφήγημα συγκάλυψης στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, η συγκάλυψη είναι μια βαριά κατηγορία που δεν έχει βάση».

Τέλος προσέθεσε πως, «το ΠΑΣΟΚ που έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για κάθε πιθανή και απίθανη αιτία, αποφάσισε να κάνει- ω του θαύματος – πρόταση δυσπιστίας για ένα δημοσίευμα εφημερίδας που στοιχείο – στοιχείο του το έχουμε αποδομήσει. Ο κ. Φαραντούρης, ήρθε από το πουθενά και  είπε ότι ελπίζει μία Ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας του – που είναι απόφαση των πολιτών – και εκτός αυτού κάνει συνειρμούς της δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου με την χούντα. Αυτά δεν έχουν προηγούμενο».

Διαβάστε επίσης