Αρχική Ελλαδα Μητσοτάκης για τις φωτιές: Ευχαριστούμε τους εταίρους μας για τη βοήθειά τους

Μητσοτάκης για τις φωτιές: Ευχαριστούμε τους εταίρους μας για τη βοήθειά τους

Από antwnio

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από αναρτήσεις του στο twitter θέλησε να ευχαριστήσει τις συμμαχικές δυνάμεις που διέθεσαν δεκάδες πυροσβέστες και μέσα για τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «καθώς η Ελλάδα μάχεται με τις δασικές πυρκαγιές, οι πυροσβέστες, οι πιλότοι, οι αστυνομικοί και οι αστυνομικίνες εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες και τα δάση μας. Δεν είναι μόνοι. Δίπλα τους στέκονται εταίροι και σύμμαχοι. Τους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους».

Αρχικά αναφέρεται στην Κύπρο και τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη: «Εκ μέρους όλων μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, με την αποστολή δύο Air Tractors, που επιχειρούν στην Αλεξανδρούπολη. Έχετε την ευγνωμοσύνη μας».

Συνεχίζει με τη Ρουμανία και τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις: «Είμαστε ευγνώμονες στη Ρουμανία που έστειλε 12 οχήματα και 56 πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην Αλεξανδρούπολη και ενώθηκαν με τους άνδρες και τις γυναίκες μας επί του εδάφους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρουμανία».

Ακολούθως για την Τσεχία και τον πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα γράφει: «Είμαστε ευγνώμονες στην Τσεχία που τώρα μάχεται με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και θα στείλει πυροσβεστικό ελικόπτερο που θα επιχειρεί στην Αθήνα. Ευχαριστούμε, Τσεχία».

Για την Κροατία και τον πρωυθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς γράφει: «Το ευχαριστώ μας πάει στην Κροατία που στέλνει στην Ελλάδα ένα Canadair να ενωθεί με τον στόλο μας. Κροατία, έχει την ευγνωμοσύνη μας».

Με αφορμή την συνεισφορά της Γερμανίας, ο κ. Μητσοτάκης γράφει «ταγκάροντας» τον καγκελάριο Σολτς: «Είμαστε ευγνώμονες στη Γερμανία που έστειλε δύο Air Tractors, που επιχειρούν στην Αθήνα και κάνουν μεγάλη διαφορά. Γερμανία, ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας».

Ευχαριστεί τη Σουηδία «που έστειλε δύο Air Tractors, ενισχύοντας τον στόλο μας όσο μαχόμαστε με τις φωτιές στην Αθήνα. Σουηδία, είμαστε πολύ ευγνώμονες για την συνεισφορά σας».

Τέλος ευχαριστεί την Αλβανία με αναφορά στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα: «Το ευχαριστώ μας πηγαίνει στην Αλβανία που έστειλε 48 πυροσβέστες και 9 οχήματα που ενώθηκαν μαζί μας όσο μαχόμαστε με τις φωτιές στην Αλεξανδρούπολη. Ευχαριστώ Αλβανία».

Διαβάστε επίσης