Αρχική Κοινωνια Μπαμπινιώτης: «Απάνθρωπες oι πανελλήνιες – Προτεiνω εıσαγωγή στα πανεπιστήμια με το απολυτήρıο Λυκείου»

Μπαμπινιώτης: «Απάνθρωπες oι πανελλήνιες – Προτεiνω εıσαγωγή στα πανεπιστήμια με το απολυτήρıο Λυκείου»

Από antwnio

Η πρόταση του Γιώργου Μπαμπινιώτη για το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Τι είπε για τις πανελλήνιες.

Ένα σύστημα εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια, που θα στηρίζεται στο απολυτήριο Λυκείου και «θα προκύπτει βάσει της συνολικής επίδοσης του μαθητή στα τρία τελευταία έτη» πρότεινε ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Όπως είπε στο στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «ήδη από το 2009 που κάναμε τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, λέω ότι αυτό το σύστημα με τις Πανελλήνιες δεν τραβάει άλλο».

«Είναι άδικο, είναι απάνθρωπο, είναι σκληρό, είναι αναξιόπιστο. Δεν μπορείς να κρίνεις ένα παιδί σε μια εξέταση ενός 3ωρου που μπορεί να συμβεί κάτι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης για το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια με πανελλήνιες εξετάσεις.

«Τις δυνατότητες όμως, που έχει ένα παιδί στα τρία χρόνια της απόδοσης του και τις επιδόσεις του στο Λύκειο, θα έπρεπε να κοιτάμε. Έτσι λειτουργεί όλη η Ευρώπη. Έτσι λειτουργούν μεγάλα πανεπιστήμια στο εξωτερικό», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μπαμπινιώτης: Τι ισχύει στο εξωτερικό

«Σου ζητάνε δηλαδή, το απολυτήριο σου και τη βαθμολογία σου στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Εκεί λοιπόν έχουν μια εικόνα σου και οι σχολές οι οποίες έχουν πολύ περιορισμένο αριθμό και δεν μπορούν να το ανοίξουν και κάνουν και μια πρόσθετη εξέταση σε κάποια αντικείμενα, εφόσον χρειάζεται», εξήγησε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Στις περισσότερες σχολές δεν χρειάζεται αυτό και ο τρόπος που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο είναι η ταυτότητά σου, όπως φαίνεται από το ακαδημαϊκό, ας το πούμε έτσι, απολυτήριο», συμπλήρωσε. πηγή newside.g

Διαβάστε επίσης