Αρχική Ελλαδα Μόναχο: Θερμό χειροκρότημα στον Κ. Μητσοτάκη – «Ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και νομιμοποίησε το γάμο ομόφυλων»

Μόναχο: Θερμό χειροκρότημα στον Κ. Μητσοτάκη – «Ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και νομιμοποίησε το γάμο ομόφυλων»

Από antwnio

Θερμό χειροκρότημα δέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσφώνησή του στο πλαίσιο της 60ης Διάσκεψης του Μονάχου «ως ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και τού αξίζουν συγχαρητήρια επίσης, «γιατί μόλις ψηφίστηκε ο γάμος ομοφύλων ζευγαριών στην Ελλάδα». Είμαι εδώ με λίγες ώρες ύπνο, αλλά νομίζω είναι απόφαση – ορόσημο και είμαι υπερήφανος γιατί εισηγήθηκα το νομοσχέδιο ως επικεφαλής της κεντροδεξιάς, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μόναχο: Θερμό χειροκρότημα στον Κ. Μητσοτάκη – «Ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και νομιμοποίησε το γάμο ομόφυλων»

Αντιμετωπίζουμε γεωπολιτικές προκλήσεις που άλλα ευρωπαϊκά κράτη δεν αντιμετωπίζουν μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τόνισε κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός.

Εχετε πολύ καλύτερη δημοσιονομική θέση και δαπανάτε πάνω από το 3,5% στην άμυνα. Πώς το κάνετε, ποιο είναι το μυστικό, ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και απάντησε:

«Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε μέρισμα ειρήνης, συνεχώς αντιμετωπίζαμε γεωπολιτικές απειλές στη γειτονιά μας και πάντα, ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, δαπανούσαμε πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα. Στην περίπτωσή μας έπρεπε να αυξήσουμε τις δαπάνες γιατί αντιμετωπίζουμε προκλήσεις σε αντίθεση με άλλα κράτη. Πρέπει όλοι να δαπανούν περισσότερα στην άμυνα αλλά να είμαστε και πιο έξυπνοι στην κατανομή των πόρων, σε μία εποχή με υψηλά επιτόκια, πίεση στους προϋπολογισμούς και επιπλέον δαπάνες μετά την πανδημία».

«Η Ελλάδα έχει καταφέρει να επιτύχει όλους τους μεσοσταθμικούς στόχους. Μειώνουμε το χρέος γιατί η οικονομία πηγαίνει πιο γρήγορα από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Πρόκληση είναι να κάνουμε περισσότερα στην άμυνα. Η ανάπτυξη μάς οδήγησε να κάνουμε περισσότερα τόσο στην άμυνα όσο και συνολικά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε:

«Ευρωπαϊκή άμυνα σημαίνει προτεραιοποίηση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας που τώρα είναι κατακερματισμένη. Για παράδειγμα για αγορά φρεγάτας δεχόμαστε πέντε- έξι διαφορετικές προσφορές κι αυτό δεν έχει νόημα. Σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες, συμφωνήσαμε ότι οι αμυντικές δαπάνες δεν θα μετρούν στον προυπολογισμό. Η άμυνα λόγω ζωτικού χαρακτήρα, είναι κάτι ξεχωριστό», είπε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα ‘’Currency for Change: World Politics on a Budget‘’ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης