Αρχική Κοινωνια Νέες διαμαρτυρίες για το μετρό στα Εξάρχεια: Κρέμονται από τις λαμαρίνες και κλαίνε (video)

Νέες διαμαρτυρίες για το μετρό στα Εξάρχεια: Κρέμονται από τις λαμαρίνες και κλαίνε (video)

Από antwnio

Οι εργασίες με το κόψιμο των δέντρων συνεχίζονται στα Εξάρχεια παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, αλλά και πολιτών που εξακολουθούν να διαμαρτύρονται.

Δείτε βίντεο:

Υπό αυτό το κλίμα έντασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες για τα έργα του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και την κοπή των δένδρων, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε χθες την αίτηση 50 κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν να ανασταλούν οι σχετικές αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες δόθηκε το πράσινο φως για την κατασκευή του επίμαχου σταθμού του Μετρό.

Παράλληλα, αναμένεται η έκδοση απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι 50 Εξαρχιώτες και ήδη έχει συζητηθεί στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ. Στο μεταξύ, προηγουμένως από το ίδιο Τμήμα είχε απορριφθεί το αίτημα των κατοίκων για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να παγώνουν άμεσα τα έργα.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πλατεία Εξαρχείων έχει προγραμματιστεί η κατασκευή σταθμού του Μετρό για το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή της νέας Γραμμής 4.

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, οι κάτοικοι ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες εγκρίθηκε η κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του σταθμού στις οδούς Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη και η τεχνική περιβαλλοντική μελέτη.

Διαβάστε επίσης