Αρχική Ελλαδα Νίκος Δένδιας από Άγιο Δημήτριο: Η Θεσσαλονίκη έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα

Νίκος Δένδιας από Άγιο Δημήτριο: Η Θεσσαλονίκη έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα

Από antwnio

«Η Θεσσαλονίκη έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

«Σήμερα, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τις νικηφόρες μάχες του ελληνικού Στρατού, είναι πάντα μία σημαντική μέρα. Η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα. Πρωτεύουσα πόλη των Βαλκανίων. Έχει ενσωματώσει τα σημαντικότερα πνευματικά ρεύματα της Ελλάδας και της Χερσονήσου, ιδιαίτερα, μάλιστα, το πολύ σημαντικό πνευματικό οικοδόμημα της ύστερης βυζαντινής περιόδου. Υπό την έννοια αυτή, λοιπόν, η Θεσσαλονίκη έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα. Και εύχομαι σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ακριβώς για αυτό το λαμπρό της μέλλον», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Νίκος Ανδρουλάκης: Να αναλογιστούμε τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός ενωμένος

«Σήμερα είναι μια διπλή εορτή. Γιορτάζει ο Πολιούχος της πόλης Άγιος Δημήτριος, αλλά γιορτάζουμε επίσης και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό. Είναι μια μέρα που πρέπει να αναλογιστούμε τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός ενωμένος, όταν αγωνίζεται για υψηλά ιδανικά. Όμως είναι και μια δύσκολη ημέρα για τα όσα συμβαίνουν κοντά στη γειτονιά μας στη Μέση Ανατολή όπου χιλιάδες αθώοι άνθρωποι άμαχοι χάνουν τη ζωή τους στο βωμό του μίσους. Ελπίζουμε γρήγορα να επικρατήσουν οι ψυχραιμότερες φωνές και η διεθνής κοινότητα να επιβάλλει το σεβασμό στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για να υπάρξει Ειρήνη και ευημερία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος ΑλλαγήςΑνδρουλάκης και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες.

Σωκράτης Φάμελλος: Η παρακαταθήκη της ιστορίας της Θεσσαλονικης και οι αγώνες για την ελευθερία των Ελλήνων και των Ελληνίδων μας δίνουν έμπνευση

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «η παρακαταθήκη της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και οι αγώνες για την ελευθερία των Ελλήνων και των Ελληνίδων μας δίνουν έμπνευση και δύναμη, γνώση για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις και τις αβεβαιότητες του σήμερα με πρώτο αγαθό το αγαθό της ζωής που αμφισβητείται σήμερα στη Γάζα, χθες στην Ουκρανία και μας δείχνουν πως η Ειρήνη και η δημοκρατία είναι τα βασικά αγαθά».

Κυριάκος Βελόπουλος: Ο Μακεδονικός αγώνας είναι όρος ζωής

«Για μας το «ζήτω η Μακεδονία» και ο μακεδονικός αγώνας είναι ένας όρος ζωής. Συνεχίζουμε μέχρι να θριαμβεύσει η Μακεδονία και η Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. «Μετά από αυτά που είπε ο Ερντογάν χθες που στήριξε την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, θεωρώ ότι η κυβέρνηση αυτήν την περιβόητη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης στις 7 Δεκεμβρίου πρέπει να την ακυρώσει. Τρομοκράτες και τρομοκρατικά κράτη η Ελλάδα δεν στηρίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βασίλης Στίγκας: Η Ορθοδοξία μας είναι η σκέπη όλων των πραγματικών Ελλήνων

«Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουμε τον Πολιούχο της πόλης, να γιορτάσουμε τα 111 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Η Ορθοδοξία μας είναι η σκέπη όλων των πραγματικών Ελλήνων που αγαπούν την Ελλάδα μας», τόνισε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας και ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. «Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας, χρόνια πολλά στη Μακεδονία μας».

Δημήτρης Νατσιός: Ό,τι κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιας υπογραφής

«Ο μακεδονικός αγώνας στάθηκε σιδερένια γέφυρα πάνω στην οποία στάθηκε και πέρασε ο ελληνικός στρατός για να απελευθερώσει την πόλη μας, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Και δεν ξεχνούμε πως ό,τι κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιας υπογραφής», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός.

Σταύρος Καλαφάτης: Η Ελλάδα έχει δύναμη που υπολογίζεται από οσους υπονομεύουν τα δίκαια της

«Η καρδιά της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη μας γιορτάζει σήμερα τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό. Τιμούμε εκείνους που πολέμησαν για την πατρίδα μας, πορευόμαστε με εθνική αυτοπεποίθηση και περηφάνια στο δρόμο που κάνει την πατρίδα πιο ισχυρή οικονομικά και γεωπολιτικά. Η Ελλάδα σήμερα έχει δύναμη που υπολογίζεται από όσους υπονομεύουν τα δίκαια της και φωνή που ακούγεται παντού», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Στάθης Κωνσταντινίδης: Στεκόμαστε με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη στους ένδοξους και ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας

«Κάθε τέτοια μέρα είναι διπλή γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς τιμούμε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Δημήτριο, ταυτόχρονα και την επέτειο απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό. Η υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης της πόλης, στο Διοικητήριο, στις 26 Οκτωβρίου 1912, και η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, έβαλαν τέλος σε δεσμά 482 χρόνων, και σηματοδότησαν την απαρχή της εθνικής ολοκλήρωσης. Ας μην ξεχνάμε ότι η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εποποιίας του πρώτου Βαλκανικού Πολέμου, διότι η είσοδος του ελευθερωτή ελληνικού στρατού στην πόλη σήμανε την ανάσταση του ελληνισμού στη Μακεδονία και στη Θράκη. Στεκόμαστε με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη στους ένδοξους και ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας, αναλογιζόμαστε την προσφορά τους στην πατρίδα, τιμούμε τη θυσία τους για την ελευθερία και στοχαζόμαστε το δικό μας χρέος απέναντι στην ιστορία, να κάνουμε το όραμά τους πραγματικότητα: μια Ελλάδα περήφανη, ειρηνική, ανεξάρτητη κι ευημερούσα στους αιώνες. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη μας, χρόνια πολλά στη Μακεδονία μας», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Απ. Τζιτζικώστας: Τιμούμε και θυμόμαστε τους προγόνους μας

«Σήμερα γιορτάζουμε τον Πολιούχο της Θεσσαλονικης Άγιο Δημήτριο αλλά και την απελευθέρωση της πόλης. Τιμούμε και θυμόμαστε τους προγόνους μας που μας δίδαξαν με θάρρος και ομοψυχία πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ταυτόχρονα κοιτάμε και μπροστά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενωμένοι με εμπιστοσύνη και πιστοί στις δυνάμεις μας ξεπερνούμε κάθε εμπόδιο κάθε πρόκλησης και χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Η γιορτή αυτή τονίζει και ενδυναμώνει το εθνικό μας φρόνημα

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει με λαμπρότητα μια διπλή γιορτή. Γιορτάζει τον Μεγαλομάρτυρα, Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Δημήτριο, γιορτάζει και την απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό. Η 26η Οκτωβρίου 1912 αποτέλεσε ένα σημαντικότατο ορόσημο στη νεότερη ιστορία της χώρας μας, στη νεότερη ιστορία της Ευρώπης. Η γιορτή αυτή τονίζει και ενδυναμώνει το εθνικό μας φρόνημα και συγχρόνως μας δίνει δύναμη. Από τη δύναμη αυτή αντλούμε όλα όσα χρειάζονται, ώστε με ομοψυχία να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά στη Μακεδονία. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες», δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

πηγή .thestival.gr

Διαβάστε επίσης