Αρχική Πολιτική Ν. Ηλιόπουλος: Ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Ν. Ηλιόπουλος: Ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Από antwnio

“Η κυβέρνηση έχει φέρει την κατάσταση σε αδιέξοδο και η πολιτική της είναι πλέον ανοιχτά επικίνδυνη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφορικά με την πανδημία, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”.

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι “αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους”, σχολιάζοντας πως “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με αυτήν την πραγματικότητα”. Ειδικότερα, την κατηγόρησε ότι “δεν έχει κανένα σχέδιο για το “εδώ και τώρα””, σημειώνοντας ότι “ακόμα και αν αύριο το πρωί όλοι εμβολιάζονταν, με πάνω από 500.000 πολίτες άνω των 60 ετών ανεμβολίαστους και με 1,5 εκ. πολίτες άνω των 60 που πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση, είναι φανερό ότι τις επόμενες 40 με 50 μέρες θα συνεχίσουμε να έχουμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι πρέπει άμεσα να προσληφθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας “οι 800 γιατροί που περιμένουν στις λίστες του ΕΣΥ, 800 γιατροί κρίσιμων ειδικοτήτων που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και θα μπορούσαν σε λίγες μέρες να είναι στο σύστημα”. Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να επιστρέψει η τηλεργασία, καθώς “είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα για να είμαστε λιγότεροι στα μέσα μεταφοράς και τους μαζικούς χώρους εργασίας, δύο χώροι που είναι εστίες υπερμετάδοσης”. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη “να ακυρωθούν οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων που προωθεί η κυβέρνηση και να κάνει η ίδια ό,τι χρειάζεται ώστε μετά τα Χριστούγεννα τα σχολεία να ανοίξουν με 15 μαθητές ανά τμήμα”. Χαρακτήρισε “υποκριτική” τη στάση της ΝΔ “να ακυρώνει πριν λίγες μέρες το συνέδριό της για λόγους δημόσιας υγείας, την ίδια στιγμή που μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων και την ίδια στιγμή που συγχωνεύει σχολικά τμήματα φτιάχνοντας τάξεις με 28 και 29 μαθητές”.

Ως προς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε και την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Σχολίασε, όμως, ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε την επιστήμη και κατήργησε έναν ολόκληρο κλάδο της ιατρικής, την εντατικολογία, όταν είπε ουσιαστικά ότι δεν έχει διαφορά να είσαι διασωληνωμένος είτε εντός είτε εκτός ΜΕΘ. Αλλά και ο κ. Πλεύρης δήλωσε σε συνέντευξή του χθες το πρωί ότι αν μπει κάποιος σε ΜΕΘ οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα τα καταφέρει”. Όπως σημείωσε, ως προς αυτά “την απάντηση την έδωσε ο κ. Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι ο ασθενής που διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ δεν έχει καμία τύχη”.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε “ξεκάθαρες ευθύνες” στην κυβέρνηση για την ενίσχυση του αντιεμβολιαστικού κινήματος, υπενθυμίζουντας ότι “η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με αυτόν τον χώρο και νομιμοποίησε τον ακροδεξιό λόγο και τη συνωμοσιολογία ήδη από την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών”. “Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει υπουργό Υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος ένα μήνα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και παλιότερα -ως βουλευτής του ΛΑΟΣ- είχε υποστηρίξει ανοιχτά αντιεμβολιαστικές θέσεις και είχε χαρακτηρίσει τον ΑΜΚΑ συνωμοσία της εβραιομασονίας”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι “χθες ήταν μια κακή νύχτα για τους δημοσκόπους, οι μετρήσεις ήταν τελικά πολύ μακριά από την πραγματικότητα”. Τόνισε ότι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική “ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα θέσει το διακύβευμα να τελειώνουμε με την πολιτική Μητσοτάκη”. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αυτή στην εργασία, στην οικονομία, στο κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία” και ότι “έχει χρεοκοπήσει η λογική πως τα προβλήματα θα τα λύσει η αυτορρύθμιση της αγοράς”. “Χρειάζεται”, σημείωσε, “ισχυρό κοινωνικό κράτος, μόνο έτσι θα υπάρχει ασφάλεια για την πλειοψηφία της κοινωνίας” και “από την πλευρά μας, λέμε ότι για να τελειώσουμε με την πολιτική Μητσοτάκη χρειάζεται ένα ισχυρό μέτωπο και όποιος τοποθετείται σε αυτήν την πλευρά είναι καλοδεχούμενος”.

Διαβάστε επίσης