Αρχική Κοινωνια Ξεκίνησε το πρώτο κύμα εξόδου για το Πάσχα – Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας, αυξημένη κίνηση και στα λιμάνια

Ξεκίνησε το πρώτο κύμα εξόδου για το Πάσχα – Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας, αυξημένη κίνηση και στα λιμάνια

Από antwnio

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο του Λαζάρου το πρώτο κύμα εξόδου για τις πασχαλινές διακοπές, με τους πρώτους αδειούχους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το διάλειμμα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και να εξασφαλίζουν λίγο παραπάνω χρόνο ξεκούρασης.

Στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί υπήρξε αυξημένη κίνηση. Χθες Παρασκευή ταξίδεψαν 20.000 άτομα και σήμερα περίπου 25.000. Δεκαεπτά δρομολόγια είναι προγραμματισμένα για σήμερα, 7 από Πειραιά, 7 από Ραφήνα και 3 από Λαύριο.

Επί ποδός η Τροχαία – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς

Αυξημένη πάντως είναι από το πρωί και η κίνηση στις εξόδους των Εθνικών Οδών Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου.

Ήδη είναι σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα. Λαμβάνονται αυξημένα μέτρα έως και τις 12 Μαΐου, ενώ γίνονται συστάσεις στους οδηγούς για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή είναι:

αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και
ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Γεμάτα και τα αεροσκάφη για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού
Γεμάτες πτήσεις, αυξημένη επιβατική κίνηση σε όλο το δίκτυό της και διατήρηση της προτίμησης σε προορισμούς που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν “outsider” αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής Πασχαλινής επιβατικής κίνησης για την AEGEAN.

H μαζική έξοδος των επιβατών από τις δύο μεγαλύτερες βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο και κορυφώνεται μόλις στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, αγαπημένος πασχαλινός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η Κέρκυρα, με την Ικαρία και τη Σητεία να αποτελούν την φετινή ευχάριστη “έκπληξη” λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις.

Ωστόσο σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων, top προορισμός είναι το Μαρόκο , πρωταγωνιστεί στη λίστα προτιμήσεων, με τα εισιτήρια στις πτήσεις προς το Μαρρακές να έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες, ενώ η Μάλαγα, η Νάπολη, αλλά και η Στοκχόλμη κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση των επιβατών.

 

Διαβάστε επίσης