Αρχική Αθλητισμος Ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Μασσαλία η Ολυμπιακή Φλόγα με το ιστιοφόρο Belem – Εντυπωσιακές εικόνες

Ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Μασσαλία η Ολυμπιακή Φλόγα με το ιστιοφόρο Belem – Εντυπωσιακές εικόνες

Από antwnio

Άνοιξε πανιά το ιστιοφόρο Belem για να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο λιμάνι της Μασσαλίας μαζί με την συνοδεία 1000 πλοίων.

H τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού, «Ολυμπιάς» μαζί με 25 ιστιοπλοϊκά σκάφη συνόδευσαν το ιστιοφόρο έξω από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Μικρολίμανο όπου και σάλπαρε για τη Μασσαλία.

Ο Πρόεδρος της διρογανώτριας αρχής των ολυμπιακών αγώνων, Τόνι Εστανγκέ πρώην Ολυμπιονίκης στην Αθήνα στο κανόε καγιάκ, συγκινημένος, κράτησε στα χέρια του την Ολυμπιακή φλόγα, για να μεταφερθεί για πρώτη φορά στην ιστορία δια θαλάσσης στη Γαλλία, με το πανέμορφο ιστιοφόρο, σύμβολο της ναυτικής ιστορίας της χώρας.

Φωτογραφία: Intime

Αφού ολοκληρώσει την Ολυμπιακή αποστολή του στη Μασσαλία, το Belem θα φτάσει σε πέντε λιμάνια στη Γαλλία στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό.

Η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 68 ημέρες και θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι με το άναμμα κατά την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου.

Φωτογραφία: Intime

Κατά τη διαδρομή της, η φλόγα θα μεταφερθεί από περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμους, κάνοντας στάσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες όπως τα σπήλαια Lascaux, το Mont Saint-Michel και τα κάστρα του Λίγηρα, καθώς και μέρη μνήμης όπως το Verdun Memorial και οι παραλίες της Απόβασης στη Νορμανδίας για τον εορτασμό της 80ης επετείου από την Απελευθέρωση.

Φωτογραφία: Intime

Διαβάστε επίσης