Αρχική Διαφορα νεα Ουγγαρία: Σιδεροδέσμια για άλλη μια φορά οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου η Ιταλίδα ακτιβίστρια Ιλάρια Σάλις

Ουγγαρία: Σιδεροδέσμια για άλλη μια φορά οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου η Ιταλίδα ακτιβίστρια Ιλάρια Σάλις

Η 39χρονη ακτιβίστρια οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των Ούγγρων δικαστών με δεμένα τα χέρια και τα πόδια

Από antwnio

Η Ιταλίδα Ιλάρια Σάλις (Ilaria Salis), η οποία βρίσκεται φυλακισμένη στη Βουδαπέστη με την κατηγορία της βίαιας επίθεσης κατά 3 ακροδεξιών, παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο δεμένη με αλυσίδες, όπως έγινε και στις 29 Ιανουαρίου. Γεγονός που προκάλεσε, για άλλη μια φορά, έντονες αντιδράσεις για τη δυσμενή μεταχείριση της ακτιβίστριας από τις ουγγρικές Αρχές.

Πριν από ένα μήνα ο Ρομπέρτο Σάλις, πατέρας της ακτιβίστριας είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις άσχημες συνθήκες κράτησης της κόρης του. Οι εικόνες της 39χρονης γυναίκας εντός του δικαστηρίου με δεμένα τα χέρια και τα πόδια με αλυσίδα είχαν προκαλέσει την αντίδραση και των ιταλικών αρχών που ζητούσαν καλύτερη μεταχείριση της κατηγορούμενης κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής της.

Να σημειωθεί ότι η δασκάλα με καταγωγή από τη Μοντζα της βόρειας Ιταλίας κατηγορείται ότι πριν από ένα χρόνο ξυλοκόπησε τρεις νεοναζί στη Βουδαπέστη.

Ουγγαρία: Σιδεροδέσμια για άλλη μια φορά οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου η Ιταλίδα ακτιβίστρια Ιλάρια Σάλις

Πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης