Αρχική Διεθνη Νεα Ουκρανία: Δύο τραυματίες από “μαζική” ρωσική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές

Ουκρανία: Δύο τραυματίες από “μαζική” ρωσική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές

Από antwnio

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο «μαζική επίθεση» εναντίον ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός και οι τοπικές αρχές.

«Στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι κατακτητές εξαπέλυσαν νέα μαζική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ διάφορων τύπων», επεσήμανε ο στρατός.

Συνολικά εκτοξεύθηκαν 34 πύραυλοι εκ των οποίων οι 21 καταρρίφθηκαν, διευκρίνισε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Μία γυναίκα 82 ετών και ένας άνδρας 39 ετών τραυματίστηκαν, η πρώτη σε βομβαρδισμό του πυροβολικού εναντίον της πόλης Νικοπόλ και ο δεύτερος από ρωσικό πλήγμα εναντίον ενεργειακής υποδομής στη γειτονική πόλη Κριοβορίζκα, επεσήμανε στο Telegram ο πρόεδρος του συμβουλίου Άμυνας της Κρίβι Ριχ Ολεξάντρ Βιλκούλ.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας DTEK επεσήμανε ότι τέσσερα από τα θερμοηλεκτρικά της εργοστάσια υπέστησαν ζημιές.

Κατάρριψη drones και από τη Ρωσία

Από την πλευρά της η Ρωσία αναχαίτισε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο 69 ουκρανικά drone στην περιφέρεια Κρασνοντάρ και στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 66 από αυτά τα drones καταστράφηκαν πάνω από το Κρασνοντάρ και δύο άλλα πάνω από την Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

«Προσπάθησαν να επιτεθούν σε διυλιστήρια πετρελαίου και υποδομές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το πεδίο, δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε σοβαρές ζημιές», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντρατίεφ.

Ο ουκρανικός στρατός έχει εντείνει τις επιθέσεις του με drone εναντίον της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες, στοχοθετώντας κυρίως ενεργειακές υποδομές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης