Αρχική Διεθνη Νεα Ουκρανία: Κατέρριψε όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλο κρουζ από τη Ρωσία

Ουκρανία: Κατέρριψε όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλο κρουζ από τη Ρωσία

Από antwnio

Τα ουκρανικά αμυντικά συστήματα κατέστρεψαν όλα τα αεροπορικά όπλα που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram πως κατέστρεψε συνολικά 14 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα 13 από τα οποία ήταν ιρανικής κατασκευής Σαχίντ και το ένα αδιευκρίνιστο, καθώς και ένας πύραυλο κρουζ.

Πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο
με τουλάχιστον έξι νεκρούς

Πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία την Κυριακή (22/10) στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε επιπλέον 14.

Ειδικότερα, η πυραυλική επίθεση σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών, όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης Χαρκόβου, Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα TelegramΤα θύματα, ηλικίας 19 έως 42 ετών, ήταν υπάλληλοι της εταιρείας. Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης

«Οι Ρώσοι σκόρπισαν ξανά τον τρόμο στον φιλειρηνικό πληθυσμό του Χαρκόβου» έγραψε ο περιφερειάρχης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από τις ισοπεδωμένες εγκαταστάσεις, όπου ερείπια διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση.

Πύραυλοι S-300 εκτοξεύτηκαν από τη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε η εισαγγελία του Χαρκόβου, με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να πλήξουν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας ταχυμεταφορών, σκορπώντας τον θάνατο.

Διαβάστε επίσης