Αρχική Διεθνη Νεα Ουκρανία: Τρεις νεκροί στα πλήγματα της Ρωσίας στην Οδησσό, «νύχτα φρίκης» στη Ντνίπρο

Ουκρανία: Τρεις νεκροί στα πλήγματα της Ρωσίας στην Οδησσό, «νύχτα φρίκης» στη Ντνίπρο

Από antwnio

Η Ουκρανία συνέχισε σήμερα να υφίσταται επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και drones, μια από τις οποίες στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην Οδησσό (νότια), την ημέρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποκαλύψουν νέες κυρώσεις σε βάρος του πολέμου, παραμονή της δεύτερης επετείου από το ξέσπασμα του πολέμου.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «επιτέθηκαν για μια ακόμη φορά στην Οδησσό με drones και πυραύλους», ανέφερε η ουκρανική αστυνομία μέσω Telegram, προσθέτοντας πως πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολιτική υποδομή ελέγχθηκε.

Εξαιτίας του βομβαρδισμού «τρεις άνθρωποι είναι νεκροί», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στην περιφέρεια Ντνεπροπετρόφσκ (κεντροανατολικά), ο Σερχίι Λισάκ, ο περιφερειάρχης, αναφέρθηκε επίσης μέσω Telegram σε «νύχτα φρίκης», καθώς σωστικά συνεργεία ψάχνουν ανθρώπους «στα συντρίμμια ακινήτου που υπέστη σοβαρές ζημιές», με διαμερίσματα να έχουν «καταστραφεί εντελώς».

Ο κ. Λισάκ έκανε λόγο για 8 τραυματίες και πρόσθεσε πως βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο κάτοικοι να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου.

Στον ημερήσιο απολογισμό του που δημοσιοποίησε σήμερα, το ουκρανικό γενικό επιτελείο σημείωσε πως έγιναν επιθέσεις με πυραύλους και drones σε διάφορες περιοχές, διευκρινίζοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 23 από τα 31 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης που εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός.

Διαβάστε επίσης