Αρχική Κοινωνια Ο δήμος Αθηναίων ανακατασκευάζει παιδικές χαρές της πόλης – «Πρώτο μέλημά μας η ασφάλεια των παιδιών»

Ο δήμος Αθηναίων ανακατασκευάζει παιδικές χαρές της πόλης – «Πρώτο μέλημά μας η ασφάλεια των παιδιών»

Οι πρώτες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές θα αρχίσουν να παραδίδονται, σύμφωνα με τον δήμο, τον Ιούνιο

Από antwnio
«Οι περισσότερες παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα χωρίς την ανανέωση της καταλληλότητας λειτουργίας τους, με ευθύνη και γνώση της προηγούμενης δημοτικής αρχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος της Αθήνας.

Μάλιστα, όπως συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση: «κατόπιν ελέγχων από τον φορέα πιστοποίησης τα έτη 2022 και 2023 δεν πιστοποιήθηκε η καταλληλότητά 11 παιδικών χαρών και η προηγούμενη δημοτική αρχή συνέχιζε να τις έχει σε λειτουργία, ενώ είχε εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής τους.

Επίσης, 15 ακόμα παιδικές χαρές είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν με προβλήματα στη λειτουργία τους χωρίς να λάβουν βεβαίωση λειτουργίας από τον φορέα και παρέμειναν ανοιχτές, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Στο όνομα της ασφάλειας των παιδιών και μετά από σχετική εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών, ανακοινώνουμε ότι διακόπτεται η λειτουργία των ακατάλληλων και επικίνδυνων παιδικών χαρών και δεσμευόμαστε μετά τις κατεπείγουσες ενέργειές μας, ότι ξεκινούν οι διαδικασίες ανακατασκευής τους».

Οι πρώτες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές θα αρχίσουν να παραδίδονται, σύμφωνα με τον δήμο, τον Ιούνιο.

Οι παιδικές χαρές των οποίων θα διακοπεί η λειτουργία για λόγους ασφαλείας είναι οι:

PAIDIKES_XARES

Η νέα δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

-Έχει ληφθεί η απόφαση ώστε να ενταχθεί η ανακατασκευή 9 παιδικών χαρών, των οποίων διεκόπη η λειτουργία, στο Π.Δ.Ε, με σκοπό την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού προμήθειας, τοποθέτησης και εγκατάστασης εξοπλισμού παιδικών χαρών, αστικού εξοπλισμού, δαπέδων και λοιπών υλικών.

-Έχει συμφωνηθεί η ανακατασκευή 2 παιδικών χαρών, των οποίων διεκόπη η λειτουργία, μέσω χορηγίας άμεσα, ενώ μία ακατάλληλη παιδική χαρά αλλάζει χρήση και μετατρέπεται σε χώρο παιχνιδιού.

-Δυο παιδικές χαρές που ήταν κλειστές για καιρό, ανακατασκευάζονται, ώστε να ανοίξουν άμεσα.

-Έχουν ήδη δρομολογηθεί τα έργα επισκευής και θα παραδοθούν πλήρως επισκευασμένες στους δημότες, 15 παιδικές χαρές που έχρηζαν εργασιών συντήρησης.

-Έχει γίνει πρόσκληση για την ανάθεση σε πιστοποιημένη εταιρία να κάνει επανέλεγχο όλων των παιδικών χαρών ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία και τα πρότυπα.

-Σχεδιάζουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εφαρμοστεί ψηφιοποιημένο σύστημα διαχείρισης των παιδικών χαρών, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό στη διαδικασία διαχείρισής τους και τη διαρκή συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τα πρότυπα ασφαλείας.

-Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους, η προκήρυξη διαγωνισμού για την 2ετή συντήρηση όλων των παιδικών χαρών που δεν βρίσκονται σε ενεργή σύμβαση συντήρησης.

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές, όπως υποδεικνύεται στον κάτωθι πίνακα:

paid2_pinakas

Δείτε εικόνες από τον σχεδιασμό:

112-robinia-ΣΥΝΟΛΙΚΗ-1
112-robinia-ΣΥΝΟΛΙΚΗ-2
112-robinia-ΣΥΝΟΛΙΚΗ-3
112-robinia-ΣΥΝΟΛΙΚΗ-4
112-robinia-ΣΥΝΟΛΙΚΗ-5
112-robinia-ΣΥΝΟΛΙΚΗ-6
182
223-1
223-2
223-3
223-4
223-5
223-6
288_1
509_1-1
509_1-2
517
528
540
586
589
681
683_1
795

πηγή protothema.gr

Διαβάστε επίσης