Αρχική Διαφορα νεα Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων έδειξε την πόρτα της… εξόδου στην υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου (φωτο)

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων έδειξε την πόρτα της… εξόδου στην υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου (φωτο)

Από antwnio

Μεγάλο ζήτημα φαίνεται ότι προκλήθηκε στον εορτασμό της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας της Τρυπητής, την Παρασκευή της Διακαινησίμου, όταν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κατέστησε σαφές στην υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, που εκπροσωπούσε και την κυβέρνηση, ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτη στο κατ’ εξοχήν Ιερατικό γεύμα που παρέθεσε, αποφεύγοντας φέτος το επίσημο γεύμα που παρακάθονται οι τοπικοί άρχοντες και οι βουλευτές.

Η κίνηση του Μητροπολίτη θεωρείται ότι έρχεται και σε αντίθεση με τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι επιδιώκει να πέσουν οι τόνοι που ανέβηκαν μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχει συναντηθεί δύο φορές με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις δύο πλευρές να επιχειρούν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Μητροπολίτης διοργάνωσε δικό του γεύμα

Φέτος, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο τοπικός Μητροπολίτης αποφάσισε να μην παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που παραδοσιακά παραθέτει ο δήμος Αιγίου, θέλοντας να στείλει μήνυμα στα κόμματα για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Αντίθετα, αποφάσισε να δημιουργήσει ιερατικό γεύμα, όπου θα παρακάθονταν οι ιερείς

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ της ΑΧΑΪΑΣ», η Μητρόπολη είχε ενημερώσει τον δήμο ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας δεν θα παρακαθίσουν στο επίσημο γεύμα που παραθέτει παραδοσιακά η δημοτική αρχή, καθότι δεν επιθυμούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ενώ είχε φροντίσει για τη διοργάνωση ξεχωριστού γεύματος σε άλλο κατάστημα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το γεύμα του δήμου.

Ο Μητροπολίτης καθυστέρησε για να μην καθίσει με την υφυπουργό

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, μαζί με συνοδεία, πήγαν στο κατάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη το γεύμα του Μητροπολίτη προς τους ιερείς. Το γεύμα επρόκειτο να ξεκινήσει ακριβώς την ίδια ώρα με το γεύμα του δήμου.

Ωστόσο, ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης, προφανώς έχοντας πληροφορηθεί ότι έξω από το κατάστημα περίμενε η υφυπουργός, καθυστέρησε την προσέλευσή του για πάνω από μισή ώρα.

Τελικώς, κι ενώ η κυρία Αλεξοπούλου παρέμενε έξω από το εστιατόριο που θα γινόταν το γεύμα, ο Μητροπολίτης έφτασε στον χώρο. Σύμφωνα με τον «ΗΜΕΡΗΣΙΟ της ΑΧΑΪΑΣ», φέρεται να της είπε ότι οι Ιερείς δεν πήγαν να ευλογήσουν το γεύμα του δήμου για πρώτη φορά στα χρονικά, επειδή δεν θέλουν να καθίσουν μαζί με πολιτικούς που αντιτάσσονται στους κανόνες της Εκκλησίας και την κάλεσε να αποχωρήσει από τον χώρο.

Διαβάστε επίσης