Αρχική Εκκλησία Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χοροστάτησε στον Εσπερινό για την «Παναγία Υπαπαντή» στην Καλαμάτα

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χοροστάτησε στον Εσπερινό για την «Παναγία Υπαπαντή» στην Καλαμάτα

Από antwnio

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο χοροστάτησε του Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.

Πλήθος πιστών συνέρρεε καθόλη τη διάρκεια του Εσπερινού, προκειμένου να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και να συμμετάσχει στην Ακολουθία.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, με την τέλεση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας και την μεγαλειώδη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος.

Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς, υποδέχθηκε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 η Καλαμάτα, τον Μακαριώτατο κ.κ. Θεόδωρο, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, προκειμένου να λαμπρύνει με την ευλογητή παρουσία του τις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού της πολιούχου Καλαμάτας «Παναγίας Υπαπαντής». (Διαβάστε σχετικά: Η Καλαμάτα υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας)

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 7,30 π.μ., ο Μακαριώτατος θα προστεί του Όρθρου και της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος θα τιμήσει τον Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, τ. Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και Εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τη συμβολή του στην ανακαίνιση του εσωτερικού του Καθολικού της ιστορικής Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Στη συνέχεια και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, προς ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7 μ.μ., στο Μέγαρο Χορού, ο Μακαριώτατος θα ανακηρυχθεί από τον Δήμαρχο Καλαμάτας και το περί αυτόν Δημοτικόν Συμβούλιον, σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ως συνοδοί του Πατριάρχου οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος, καθώς και οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο οικείος Ποιμενάρχης.

Επίσης θα παραστούν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Πατριαρχική επίσκεψη θα περατωθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ., με την μετάβαση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Θεοδώρου, στην ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου, για προσκύνημα.

Διαβάστε επίσης