Αρχική Κοινωνια Πάτρα: “Καμπάνα” σε τέσσερις άνδρες που έβριζαν τον ανιψιό τους γιατί είναι ομοφυλόφιλος

Πάτρα: “Καμπάνα” σε τέσσερις άνδρες που έβριζαν τον ανιψιό τους γιατί είναι ομοφυλόφιλος

Από antwnio

Την ενοχή των θείων του για το αδίκημα της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού ζήτησε και πήρε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ένας άνδρας, ο οποίος είχε συνεχείς προστριβές και επεισόδια με τους συγγενείς του, με τους οποίους είναι και γείτονες.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η υπόθεση ανάγεται στο 2023 και ο άνδρας κατήγγειλε ότι δεχόταν τακτικά επιθέσεις αυτού του χαρακτήρα από τους θείους του και γείτονές του. Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών αποδείχθηκε και το δικαστήριο πείσθηκε ότι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την πράξη που τους αποδίδεται με το κατηγορητήριο και συγκεκριμένα ότι «προσέβαλαν με λόγο την τιμή του εγκαλούντος, ενώ η πράξη τους αυτή φέρει ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά του παθόντα λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού του».

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο καταγγέλλων, επιστρέφοντας στο σπίτι του αργά το βράδυ, από το διπλανό διαμέρισμα του απηύθυναν τις προσβλητικές φράσεις οι γείτονες και θείοι του. Η δε δεύτερη εκ των δύο κατηγορουμένων, είπε «είναι ανώμαλος, έβγαλε την ελληνική σημαία και κρέμασε αυτό το πράγμα (σ.σ. εννοώντας τη σημαία της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+), εκδηλώνοντας έτσι ονεισισμό (κατηγορία) και καταφρόνηση προς το πρόσωπο του καταγγέλλοντα και μάλιστα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού του».

Από το δικαστήριο αποδείχθηκε ότι οι σχέσεις μεταξύ των διαδίκων, είχαν διαταραχθεί από το 2019, όταν οι κατηγορούμενοι πληροφορήθηκαν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ανιψιού τους.

Μάλιστα κατά την απολογία του, ο θείος του καταγγέλλοντα επέδειξε αμετανόητη στάση, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, καθώς είπε ότι η 6χρονη εγγονή του «θα γίνει ανώμαλη, βλέποντας τις συγκεκριμένες κουρτίνες που είχε κρεμάσει ο καταγγέλλων».

Το δικαστήριο έκρινε ότι «ο κατηγορούμενος εμφορείται από έντονα ρατσιστικά αισθήματα αναγόμενα στις σεξουαλικές προτιμήσεις του καταγγέλλοντα» και τελικά έκρινε και τους δύο κατηγορούμενους ένοχους, καταδικάζοντάς τους σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Διαβάστε επίσης