Αρχική Ελλαδα Παγώνη: Θα αυξηθούν τα κρούσματα γρίπης μέσα στον Ιανουάριο – Μόνος σύμμαχος ο εμβολιασμός

Παγώνη: Θα αυξηθούν τα κρούσματα γρίπης μέσα στον Ιανουάριο – Μόνος σύμμαχος ο εμβολιασμός

Από antwnio

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και μόνος σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός.

Τα πρώτα κρούσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη από τον Νοέμβρη, ενώ το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, καθώς αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων όπως δήλωσε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στο ΣΚΑΪ.

Η κ. Παγώνη σημείωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ξεχάσει τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού, γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση.

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων, ανακοίνωσε ότι μετά τις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι καταγραφές στις αποθήκες, θα σταματήσουν οι εξαγωγές φαρμάκων ενώ προτεραιότητα αποτελεί η καταγραφή ελλείψεων στα νοσοκομεία.

Έκκληση έκανε και στους γονείς να μην πανικοβάλλονται, συμβουλεύοντάς τους πως αν δεν βρίσκουν αντιπυρετικά για τα παιδιά τους, η καλύτερη λύση, είναι η άμεση διακομιδή τους σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Τέλος σχετικά με το Covid-19 και την Κίνα τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει έντονη ροή τουριστών από την Κίνα, ενώ για ενδεχόμενο επαναληπτικής δόσης αρμόδια για την ενημέρωση των πολιτών είναι η επιτροπή εμβολίου, όπως ανέφερε.

Διαβάστε επίσης