Αρχική Ελλαδα Παναγιωτόπουλος: Αύριο γιορτάζουμε τους διαχρονικούς προστάτες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας

Παναγιωτόπουλος: Αύριο γιορτάζουμε τους διαχρονικούς προστάτες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας

Από antwnio

Η 21η Νοεμβρίου, είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Γιορτάζουμε τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που αποτελούν τους διαχρονικούς προστάτες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ημερήσια διαταγή του για τον αυριανό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τιμούμε», αναφέρει ο υπουργός, «τη μνήμη των αμέτρητων ηρώων, οι οποίοι στο διάβα των αιώνων υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους τα υψηλά ιδανικά του Ελληνικού Έθνους, αλλά και τη σημερινή γενιά των Ενόπλων μας Δυνάμεων που άοκνα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αποδεικνύουν πως διαθέτουν άριστη εκπαίδευση, εξαιρετική μαχητική ικανότητα και πνεύμα αυτοθυσίας, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, στην υπεράσπιση των ιδανικών του έθνους».

«Πατρίδα και Θρησκεία», συνεχίζει ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, στη μακραίωνη ιστορία και παράδοσή μας και στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεών μας είναι η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός. Υπό τη σκέπη της, οι πρόγονοί μας έγραψαν σελίδες δόξας, υπερασπίζοντας, με περίσσευμα γενναιότητας και θάρρους, τα όσια και ιερά της πατρίδας μας και τις αξίες του ελληνισμού».

Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνει: «Προσηλωμένοι στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων ασφαλείας, παρά τις τάσεις αστάθειας που έχουν διαμορφωθεί στο ευρύτερο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, δίνετε νυχθημερόν σκληρό αγώνα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας ισχυρές, αξιόμαχες και έτοιμες να επιτελέσουν την αποστολή τους. Είστε η Αξιόπιστη και ετοιμοπόλεμη δύναμη Αποτροπής. Είστε ο Εγγυητής της Εδαφικής Ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας».

«Κυβέρνηση και ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας υπηρετούμε και αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων. Καθήκον και αποστολή μας είναι η θωράκιση της χώρας έναντι οποιασδήποτε απειλής και αυτό πράττουμε επί καθημερινής βάσης» προσθέτει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

«Με τη σκέψη όλων των Ελλήνων στο έργο σας και με αμέριστη ευγνωμοσύνη για τη διαρκή προσφορά σας, θέλω, για μια ακόμα φορά, να σας συγχαρώ για την άριστη εκτέλεση της αποστολή σας και για την πολύτιμη συνδρομή σας στο κοινωνικό σύνολο. Σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, επαγγελματισμό και υπερηφάνεια το έργο σας, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο για την πατρίδα μας» καταλήγει στην ημερήσια διαταγή του ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης