Αρχική Διαφορα νεα Πανελλαδική εκδήλωση στην Αθήνα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης στις 19 Ιουνίου

Πανελλαδική εκδήλωση στην Αθήνα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης στις 19 Ιουνίου

Από antwnio

Σειρά δραστηριοτήτων θα πραγματοποιήσουν στις 19 Ιουνίου στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης και μάλιστα θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, με στόχο την προβολή και υπεράσπιση του έργου των κέντρων πρόληψης.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης Εξάρτησης:

«Το πρόγραμμα της ημέρας έπειτα από απόφαση ΔΣ περιλαμβάνει:
1. Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00μμ στο Υπουργείο υγείας και στον ΟΚΑΝΑ όπου θα κατατεθεί υπόμνημα με τα αιτήματα του Σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης.
Για την διευκόλυνση των συναδέλφων/συναδελφισσών από την Αττική, το ΔΣ του Σωματείου προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 12.00μμ έως τις 3.00μμ.

2. Γενική συνέλευση των μελών του σωματείου στις 14.00μμ στο ΕΚΑ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας).

3. Συμμετοχή και στήριξη από τις 17.30 έως τις 22.00μμ, στην Πλατεία Συντάγματος, στην Πανελλαδική Εκδήλωση Διαμαρτυρίας ενάντια στη σχεδιαζόμενη κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης, η οποία συνδιοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο φορέων πρόληψης της εξάρτησης και το Σωματείο εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης με κεντρικό σύνθημα:

«ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ Η ΠΡΟΛΗΨΗ»
Των ανθρώπων οι κοινότητες την υπερασπίζονται!
Σημαντική η παρουσία, η συμμετοχή και η στήριξη όλων όσων πιστεύουν ότι η πρόληψη των εξαρτήσεων στην κοινότητα, μέσα από το καθημερινό έργο των Κέντρων πρόληψης, όλα αυτά τα χρόνια, είναι απαραίτητη.
Κάθε κοινωνική υπηρεσία, κάθε δικαίωμα, κάθε αξία που συρρικνώνεται, υποβαθμίζεται, απαξιώνεται, καταργείται μειώνει κι άλλο τον ανθρώπινο ορίζοντα, την ανθρώπινη προοπτική και μια ζωή με νόημα.

Υπερασπιζόμαστε τα Κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων, τη φιλοσοφία της πρόληψης που τόσα χρόνια εφαρμόζεται στο πεδίο και τις θέσεις των εργαζόμενων σε αυτά πηγή  ertnews.gr

Διαβάστε επίσης