Αρχική Ελλαδα Παρακολουθήστε live τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Παρακολουθήστε live τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Από antwnio

Με την ακρόαση των πρώην, τέως και νυν Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

Στην Επιτροπή έχουν κληθεί ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για ζητήματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τα άρθρα 43Α και 41Α του Κανονισμού της Βουλής.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν προχωρήσει σε αντικαταστάσεις βουλευτών – μονίμων μελών της Επιτροπής.

Ειδικότερα, από τη ΝΔ έχει αντικατασταθεί ο βουλευτής – μέλος της Επιτροπής Κώστας Τζαβάρας από τον Δημήτρη Καιρίδη. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντικατασταθεί ο Παύλος Πολάκης, Σπύρος Λάππας και Θεόφιλος Ξανθόπουλος αντίστοιχα από τους Γιάννη Ραγκούση, Νίκο Παππά και Χρήστο Γιαννούλη. Από το ΚΚΕ στη θέση του Μανώλη Συντυχάκη ορίσθηκε ο Χρήστος Κατσώτης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αναμένεται να τεθούν διαδικαστικά θέματα σχετικά με τον τρόπο οργάνωση της ακρόασης του τέως, των πρώην και νυν Υπουργών, τις κλήσεις και άλλων προσώπων για το ίδιο θέμα και της συνέχισης εξέτασης του θέματος.

Διαβάστε επίσης