Αρχική Κοινωνια Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας: Ποινική δίωξη και για εγκληματική οργάνωση

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας: Ποινική δίωξη και για εγκληματική οργάνωση

Από antwnio

Για εγκληματική οργάνωση διώκονται 48 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση κάλυψης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, μετά από εισαγγελική έρευνα, όπως αναφέρει το newsbeast.gr.

Στη θέση του κατηγορούμενου βρίσκονται συνολικά 48 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ωστόσο, πρωταγωνιστικό ρόλο φέροντα να έχουν 4 με 5 πρόσωπα τα οποία και είναι αντιμέτωπα με τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροληψίας. Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται και τα πλημμελήματα της δωροδοκίας, της συνέργειας σε δωροδοκία, της ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή ο οποίος θα καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν για τα αδικήματα που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορvνοϊού που αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος , στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερους από 34 πολίτες, δεν είναι η μοναδική που βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Η έρευνα για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού , με βάση την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και από άλλα πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης