Αρχική Κοινωνια Πλωτό ασθενοφόρο θα εγκαινιάσει στην Κέρκυρα ο Γ. Πλακιωτάκης

Πλωτό ασθενοφόρο θα εγκαινιάσει στην Κέρκυρα ο Γ. Πλακιωτάκης

Από antwnio

Την Κέρκυρα επισκέπτεται την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου από κοινού με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, θα παρευρεθούν στην τελετή ένταξης στον στόλο των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος ενός νέου πλωτού σκάφους εφοδιασμένου με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Το σκάφος αποκτήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και θα δραστηριοποιείται στο Ιόνιο Πέλαγος με βάση την Κέρκυρα.

Εξάλλου ο κ. Πλακιωτάκης μετά το πέρας της τελετής θα συμμετέχει σε σύσκεψη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην οποία θα μετέχουν οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, όπου θα εξετασθούν τα λιμενικά έργα της Κέρκυρας, καθώς και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Ακολούθως, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κερκύρας της Ν.Δ., Στέφανο Γκίκα, θα επισκεφθεί τον Άγιο Στέφανο Εσπερίων, όπου θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γεώργιο Μαχειμάρη, προκειμένου να ανακοινώσει την έναρξη των σχετικών εργασιών για την δημιουργία λιμένα στην περιοχή.

Ο Υπουργός θα συνοδεύεται από το γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, το γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ., Θεόδωρο Κλιάρη, την διευθύντρια της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ, Αθηνά Φωκά και το διευθυντή της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών Πλοίαρχο Λ.Σ., Γεώργιο Ρίγγα.

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης