Αρχική Διεθνη Νεα Προκαλεί ο Ράμα: “Ανάγκασαν τα αδέρφια μας στην Ελλάδα να αλλάξουν τα ονόματά τους”

Προκαλεί ο Ράμα: “Ανάγκασαν τα αδέρφια μας στην Ελλάδα να αλλάξουν τα ονόματά τους”

Από antwnio

Σε απίστευτα προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας κατά τη διάρκεια συνάντησης με Αλβανούς στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Μιλάνο κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα πως υποχρέωσε τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα να αλλάξουν το όνομά τους ως προϋπόθεση για να λάβουν χαρτιά.

Σύμφωνα με το himara.gr στην ομιλία του ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων:

«Αδέρφια, έλαβα πολλά μηνύματα από Αλβανούς στην Ιταλία μετά τον κοκκινόμαυρο χορό στην καρδιά της Ελλάδας. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, μου είπαν όταν ήρθα στο Μιλάνο, δεν πρέπει να ξεχάσω ότι υπoφέρατε και εσείς.

Έμοιαζε σχεδόν σαν να νιώθατε αποκλεισμένοι από μια κούρσα ιστορικών πόνων, σχεδόν να ζηλεύετε το γεγονός ότι τα τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας καθιστούν την επίπονη ιστορία των Αλβανών στην Ευρώπη και την αποδοχή τους πιο ηρωική…

Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά.

Αποτελεί κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι Ράμα πραγματοποιεί περιοδεία στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με τη διασπορά.

Όταν είχε βρεθεί στην Αθήνα, στο Γαλάτσι είχε αναφερθεί στο ίδιο θέμα χωρίς να δώσει ιδιαίτερη έκταση.

Διαβάστε επίσης