Αρχική Υγεία και Διατροφή Προσοχή! Ανακαλείται επικίνδυνη παρτίδα σταφίδων – Κίνδυνος αλλεργίας! (φωτο)

Προσοχή! Ανακαλείται επικίνδυνη παρτίδα σταφίδων – Κίνδυνος αλλεργίας! (φωτο)

Από antwnio

Στην ανάκληση επικίνδυνης παρτίδας σταφίδων προχωρά ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με τον φορέα, στην παρτίδα εντοπίστηκε η ουσία θειώδη (ως SO2) η οποία είναι αλλεργιογόνος!

Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους έχουν αγοράσει το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

“Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε διάφορα είδη Τροφίμων», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΣΤΑΦΙΔΑ – FARMERS UNION MEDITERRANEAN DELICACIES 200 gr» (Ημερομηνία Λήξεως: 12/2024 και αριθμό παρτίδας, L 2308»), που παράγεται από την εταιρεία «Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ΑΕΣ Α.Ε».

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι στη συσκευασία του δεν αναγράφεται η ουσία θειώδη (ως SO2) η οποία είναι αλλεργιογόνος, ενώ θα έπρεπε να τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί την επίμαχη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος και έχουν αλλεργία στην εν λόγω ουσία να μην το καταναλώσουν”.

Δείτε τη φωτογραφία του προϊόντος που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ:

Διαβάστε επίσης