Αρχική ΚοινωνιαΟικονομία Πρ. Ξενοδόχων Ρεθύμνης : Τεράστιο το ευρωπαϊκό «λουκέτο» της Γερμανικής FTI, μπορεί να επηρεάσει και άλλες επιχειρήσεις

Πρ. Ξενοδόχων Ρεθύμνης : Τεράστιο το ευρωπαϊκό «λουκέτο» της Γερμανικής FTI, μπορεί να επηρεάσει και άλλες επιχειρήσεις

Από antwnio

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό λουκέτο, αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν αλυσίδα και σε υπόλοιπες εταιρείες, σε υπόλοιπες επιχειρήσεις και ξενοδοχειακά συγκροτήματα», επισήμανε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρεθύμνης, Μανώλης Τσακαλάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews “Update” και τον Θάνο Σιαφάκα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης για κατάθεση αίτησης πτώχευσης, στην οποία προχώρησε νωρίτερα σήμερα (3/6) η εταιρία τουρισμού FTI, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που είχε η διοίκησή της με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα με το τέλος της περσινής σεζόν του 2023 είχε αφήσει πάρα πολλά υπόλοιπα ανεξόφλητα σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.

Κάποια στιγμή διαφάνηκε ότι βρέθηκε κάποια λύση. Κάποιοι επενδυτές προσφέρθηκαν να βάλουν χρήματα ούτως ώστε να συνεχίσει να υφίσταται αυτός ο tour operator. Όμως η ζημιά που είχε πάθει το όνομα αυτό καθήλωσε τις κρατήσεις με αποτέλεσμα να μείνουν οι επενδυτές να μη βλέπουν το σωστό αριθμό κρατήσεων και έτσι από ό, τι φαίνεται κρατήθηκαν προς τα πίσω.

Δε θέλησαν να βάλουν παραπάνω χρήματα. Όντως πληρώθηκαν τα περισσότερα ξενοδοχεία και μάλιστα στη φετινή σεζόν οι κρατήσεις για μέχρι αύριο είναι σχεδόν προπληρωμένες εδώ στην Κρήτη. Επομένως, οι πελάτες που είναι εδώ ήδη αυτή τη στιγμή δεν ανησυχούν για το αν θα μείνουν. Με τελευταίες πληροφορίες που έχουμε από τους tour operators είναι πληρωμένα τα ξενοδοχεία και θα έχουν και κανονική επιστροφή (…) Αναμένουμε οδηγίες για το τι θα ισχύει για τις κρατήσεις από 4/6 και μετά (…)

Δυστυχώς αυτούς τους πελάτες που ήταν να έρθουν όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι τους έχουμε αυτή την στιγμή με ερωτηματικό. Δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιηθούν τα πακέτα αυτά ή αν θα πρέπει οι ίδιοι οι πελάτες να κανονίσουν τις διακοπές τους σε μια τέτοια περίπτωση. Είναι αλυσίδα το πρόβλημα. Δηλαδή εάν θεωρηθεί ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό λουκέτο, αυτό μπορεί να περάσει, να λειτουργήσει σαν αλυσίδα και σε υπόλοιπο σε υπόλοιπες εταιρείες, σε υπόλοιπες επιχειρήσεις και ξενοδοχειακά συγκροτήματα».

Πάντως, ο ίδιος επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα: «Προοιωνίζεται μια χρονιά με αρκετούς τουρίστες. Επομένως οι υπόλοιποι tour operators θα καλύψουν το κενό».

Εδώ όλα όσα είπε στην εκπομπή “Update”:

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης