Αρχική Κοινωνια Πτώση Canadair στην Κάρυστο: «Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε»

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: «Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε»

Από antwnio

Σε σοκ παραμένει το πανελλήνιο από τη χθεσινή τραγωδία με το Canadair στην Κάρυστο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο πιλότοι καθώς επιχειρούσαν στο μέτωπο της φωτιάς.

Ο πυροσβέστης που επικοινώνησε με τους πιλότους του Canadair, λίγα λεπτά πριν την μοιραία πτώση και τη συντριβή του αεροσκάφους, αποκάλυψε στο Open την τελευταία επικοινωνία που είχαν πριν την τραγωδία στο χωριό Πλατανιστός.

«Μιλήσαμε και μετά από 10 λεπτά μάθαμε ότι έπεσε το αεροσκάφος»

«Είχαμε επικοινωνία μαζί τους, δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν “είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε”. Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως πριν από λίγα λεπτά μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε» είπε για το χαμό του 34χρονου κυβερνήτη, Σμηναγού Χρήστου Μουλά, και του συγκυβερνήτη, 27χρονου Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιείται αυτοψία στο σημείο της πτώσης από την 31η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και τα κλιμάκια θα μείνουν για αρκετές ημέρες στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια.

Διαβάστε επίσης