Αρχική Διεθνη Νεα Πόλεμος στην Ουκρανία: Δυο Γάλλοι εθελοντές νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δυο Γάλλοι εθελοντές νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα

Από antwnio

Γάλλος εθελοντής σκοτώθηκε πριν από μια εβδομάδα στην Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορία στην οποία αναφέρθηκε πρώτη η εφημερίδα Le Monde.

“Κάποιος ‘Τ.’ σκοτώθηκε πριν από μια εβδομάδα”, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα.

“Πληροφορηθήκαμε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου (…) βρίσκονται σε επαφή”, τόνισε το Κε ντ’ Ορσέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την περασμένη εβδομάδα, το γαλλικό ΥΠΕΞ είχε επίσης επιβεβαιώσει τον θάνατο, στην περιοχή της Μπαχμούτ —το πιο καυτό σημείο στη γραμμή των μετώπων στην ανατολική Ουκρανία— του Κέβιν Νταβίντ, άλλοτε εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση που πήγε πριν από έναν χρόνο και πλέον να πολεμήσει στο πλευρό των δυνάμεων του Κιέβου.

“Υπενθυμίζουμε πως η Ουκρανία, το σύνολο της επικράτειάς της, είναι εμπόλεμη ζώνη. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμως αποθαρρύνουμε οποιονδήποτε να πηγαίνει στην Ουκρανία, όποιος κι αν είναι ο σκοπός”, σημείωσε η γαλλική διπλωματία, επαναλαμβάνοντας λέξη προς λέξη ανακοίνωση που είχε δημοσιοποιήσει την περασμένη εβδομάδα.

Αρκετοί Γάλλοι πολίτες πήγαν να πολεμήσουν εθελοντικά στην Ουκρανία, όπου έχει σχηματιστεί λεγεώνα των ξένων υπό τις διαταγές του Κιέβου. Ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι επισήμως γνωστός. Σύμφωνα με τη Μοντ, μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί οκτώ.

Διαβάστε επίσης