Αρχική Διεθνη Νεα Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον νότιο Λίβανο μετά από έκρηξη στα σύνορα των δύο χωρών

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον νότιο Λίβανο μετά από έκρηξη στα σύνορα των δύο χωρών

Από antwnio

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην πόλη Ντόρια στον νότιο Λίβανο έπληξαν στρατιωτικό παρατηρητήριο, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Ο ισραηλινός στρατός μετέδωσε, ειδικότερα, ότι άρχισε τις επιθέσεις προς τον Λίβανο ύστερα από έκρηξη στην ισραηλινή πόλη Χανίτα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο συναγερμός από τον ισραηλινό στρατό

Το γεγονός ότι ο πόλεμος στο Ισραήλ εκτείνεται σε πολλά επίπεδα έρχεται να επιβεβαιώσει μία νέα προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού, ότι πιθανόν έχει ξεκινήσει εισβολή από τον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους χωριού κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες.

Ο συναγερμός έλαβε χώρα στη Χανίτα, απέναντι από τη λιβανέζικη κοινότητα Aalma El-Chaeb.

Παράλληλα, οι IDF ανακοίνωσαν στο X ότι ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ.

Οι απειλές της Χεζμπολάχ

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, δήλωσε σήμερα πως η οργάνωση δεν θα επηρεαστεί από τις εκκλήσεις να μείνει στο περιθώριο της συνεχιζόμενης σύρραξης ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς, λέγοντας πως το κίνημα είναι «πλήρως έτοιμο» να συνεισφέρει στις μάχες.

«Οι παρασκηνιακές εκκλήσεις προς εμάς από μεγάλες δυνάμεις, αραβικές χώρες, απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών, που μας λένε άμεσα και έμμεσα να μην παρέμβουμε δεν θα έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε σε υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

«Η Χεζμπολάχ γνωρίζει πολύ καλά τα καθήκοντά της. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι, πλήρως έτοιμοι, και παρακολουθούμε τις εξελίξεις λεπτό το λεπτό», είπε τέλος ο Κάσεμ.

Διαβάστε επίσης