Αρχική Διεθνη Νεα Πόλεμος στο Ισραήλ: “Γενική κινητοποίηση στον Αραβικό και Ισλαμικό κόσμο” ανακοίνωσε για την Παρασκευή η Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: “Γενική κινητοποίηση στον Αραβικό και Ισλαμικό κόσμο” ανακοίνωσε για την Παρασκευή η Χαμάς

Από antwnio

Νέες ανησυχίες για το πώς μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, προκαλεί η ανακοίνωση της Χαμάς σήμερα το πρωί για «γενική κινητοποίηση την Παρασκευή στον Αραβικό και τον Ισλαμικό κόσμο».

Η Χαμάς στην πρόσκλησή της στην οποία δεν δίνει περισσότερο περιεχόμενο, καλεί Άραβες και Μουσουλμάνους να δείξουν την Παρασκευή την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους και την «αντίστασή» τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Χαμάς που μίλησε στον Guardian, η ένοπλη παλαιστιανιακή οργάνωση «είναι έτοιμη για έναν μακροχρόνιο πόλεμο με το Ισραήλ».

Ο Αλί Μπαρακέχ είπε, επίσης, ότι η Χαμάς θα χρησιμοποιήσει τους δεκάδες των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα μετά την επίθεση του Σαββάτου, προκειμένου να διασφαλίσει την απελευθέρωση Παλαιστινίων που κρατούνται στο Ισραήλ και αλλού.

Ο ίδιος, ο οποίος ανήκει στην ηγετική ομάδα της Χαμάς που βρίσκεται στη Βηρυτό, υποστήριξε, επίσης, ότι η Χαμάς έχει στην κατοχή της οπλοστάσιο πυραύλων που θα της επιτρέψει να αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

O Μπαρακέχ πρόσθεσε, ακόμα, ότι ακόμα και η Χαμάς «σοκαρίστηκε» από το μέγεθος της επιχείρησης. «Εκπλαγήκαμε από την μεγάλη κατάρρευση του Ισραήλ. Σχεδιάζαμε κάποια κέρδη και να πάρουμε κάποιους αιχμαλώτους για ανταλλαγή. Ο ισραηλινός στρατός αποδείχθηκε χάρτινος πύργος».

Διαβάστε επίσης