Αρχική Διεθνη Νεα Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας του Ισραήλ – “Πρώτα κατάπαυση πυρός και μετά συζητήσεις”

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας του Ισραήλ – “Πρώτα κατάπαυση πυρός και μετά συζητήσεις”

Από antwnio

Αρνητική ήταν η απάντηση της Χαμάς στην πρόταση του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός μιας εβδομάδας στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περίπου 40 ομήρων, συμπεριλαμβανομένων όλων των γυναικών και των παιδιών που η παλαιστινιακή οργάνωση εξακολουθεί να κρατά, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Επικαλούμενη Αιγύπτιους αξιωματούχους, η WSJ ανέφερε ότι βάσει της πρότασης των Ισραηλινών, η Χαμάς θα απελευθέρωνε επίσης ηλικιωμένους άνδρες ομήρους που χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ θα σταματούσε τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα για μια εβδομάδα και θα επέτρεπε την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο παράκτιο έδαφος.

Ωστόσο η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, φέρεται να είπαν στους Αιγύπτιους διαμεσολαβητές ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να σταματήσει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας, πριν συζητήσουν οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία.

Επιπλέον, η Ισλαμική Τζιχάντ απαίτησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, που υπολογίζονται σε περίπου 100.

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε και ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαμάς, στην οποία αναφέρεται πως «υπάρχει παλαιστινιακή εθνική απόφαση ότι δεν θα διεξαχθούν συνομιλίες για κρατούμενους ή συμφωνίες ανταλλαγής εκτός αν υπάρξει καθολικός τερματισμός της επίθεσης».

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας και ότι ο όρος αυτός δεν αποτελεί προϋπόθεση για συνομιλίες.

Τέλος, οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι που επικαλείται η Wall Street Journal τόνισαν ότι η απόρριψη της πρότασης από τη Χαμάς δεν πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία στις διαπραγματεύσεις και ότι η οργάνωση απέρριψε την προσφορά των Ισραηλινών σε μια προσπάθεια να αποσπάσει περαιτέρω παραχωρήσεις.

Διαβάστε επίσης