Αρχική Διεθνη Νεα Ρωσία: Φωτιά σε διυλιστήριο της Lukoil – Υπάρχουν θύματα

Ρωσία: Φωτιά σε διυλιστήριο της Lukoil – Υπάρχουν θύματα

Από antwnio

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε διυλιστήριο πετρελαίου που ανήκει στη Lukoil κοντά στην Ούκτα, στη Δημοκρατία του Κόμι που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ρωσίας, και υπάρχουν θύματα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, αλλά δεν ανέφεραν τον αριθμό τους.

Ο Βλαντιμίρ Ουίμπα, επικεφαλής της Δημοκρατίας του Κόμι, δήλωσε ότι η φωτιά προκλήθηκε από μη συμμόρφωση με τους κανόνες ασφαλείας και όχι από επιθέσεις ουκρανικών drone – όπως έχει συμβεί σε αρκετά άλλα ρωσικά διυλιστήρια που δέχθηκαν επίθεση με drone και τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Δημοκρατίας του Κόμι ξεκίνησε έρευνα για την φωτιά και είπε ότι είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς, χωρίς να δώσει αριθμούς.περιφερειακό γραφείο του υπουργείου εκτάκτων αναγκών ανέφερε νωρίτερα ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι 74 μέλη της υπηρεσίας της εργάζονταν για να σβήσουν τη φωτιά. “Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών ρουτίνας από εργολαβική εταιρεία”, ανέφερε το υπουργείο.

Η Lukoil δεν προχώρησε σε κανένα σχόλιο. Η υπηρεσία Τύπου του διυλιστηρίου είπε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά.

“Θα ήθελα να καθησυχάσω τους κατοίκους της Ούκτα και του Κόμι – η φωτιά αυτή δεν συνδέεται με επιθέσεις από εχθρικά drones”, έγραψε ο Ουίμπα στο Telegram.

Πολλές ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έχουν δεχθεί επίθεση με drones και έχουν πάρει φωτιά τους τελευταίους μήνες – εντείνοντας την αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου που ήταν ήδη αναστατωμένες λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης