Αρχική Διαφορα νεα Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στο Κίεβο και τη Λβιβ

Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στο Κίεβο και τη Λβιβ

Από antwnio

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα την αυγή αεροπορικές επιθέσεις στο Κίεβο, όπως και στην περιφέρεια της Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

«Εκρήξεις στην πρωτεύουσα. Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας λειτουργεί. Μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατέρριψε περίπου δώδεκα πυραύλους που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις πάνω από το Κίεβο και κοντά στην πρωτεύουσα, αναφέρει επίσης σε ανάρτησή του στο Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου Σέρχιι Πόπκο.

Οι πρώτες πληροφορίες δεν δείχνουν να έχουν προκληθεί απώλειες ή σημαντικές ζημιές ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Λβιβ Μαξίμ Κοζίτσκι γνωστοποίησε από την πλευρά του πυραυλικές επιθέσεις στην περιοχή Στρίι, στο νότιο τμήμα της πόλης Λβιβ.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν εξάλλου ότι αεροπορικός συναγερμός σήμανε σε όλη την Ουκρανία.

Η επιχειρησιακή διοίκηση των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων (RSZ) ανακοίνωσε παράλληλα ότι «παρατήρησε έντονη δραστηριότητα της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας» κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε σχέση με τις επιθέσεις στην Ουκρανία.

«Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εγγύηση της ασφάλειας του πολωνικού ενάεριου χώρου έχουν ενεργοποιηθεί και η RSZ παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις αεροπορικές επιθέσεις.

Η Ουκρανία, αντιμέτωπη με τη ρωσική εισβολή και τους καθημερινούς βομβαρδισμούς των πόλεών της εδώ και δύο χρόνια, έχει δεσμευτεί να απαντήσει, φέρνοντας τις μάχες στο ρωσικό έδαφος.

Η Ρωσία αντέδρασε με κλιμάκωση των πληγμάτων της, κυρίως εξαπολύοντας την Παρασκευή δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για να καταστρέψει την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης