Αρχική Πολιτική Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης – Χώρα που αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης – Χώρα που αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή

Από antwnio

«Δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο οι κυβερνώντες, όταν οι γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία. Χώρα η οποία από αμέλεια αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης από το Νοσοκομείο της Ικαρίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε στην Ικαρία και τους Φούρνους στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Μετά τη θερμή υποδοχή και τις συνομιλίες με τους κατοίκους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Ικαρίας, την κατάσταση στο οποίο περιέγραψαν με μελανά χρώματα κάτοικοι και υγειονομικοί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Είναι ενδεικτικό ότι, το 50% του προσωπικού είναι επικουρικό, ενώ η υποστελέχωση καθιστά προβληματική τη λειτουργία του. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάχθηκε υπέρ των μονιμοποιήσεων των υγειονομικών και της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να παρέχονται υπηρεσίες με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια για τους ασθενείς.

Επανέλαβε τις βασικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μεταξύ αυτών, η θέσπιση ενός προγράμματος Στέγης για νοσηλευτές και γιατρούς στα νησιά, υπό την κεντρική ευθύνη της Πολιτείας και όχι του εκάστοτε Δήμου.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της ανακατεύθυνσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας, στην οποία αυτή τη στιγμή κατευθύνεται μόλις το 4,8% των εν λόγω κονδυλίων.

Διαβάστε επίσης