Αρχική Διεθνη Νεα Σε συναγερμό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από την κατάσταση στη Ρωσία

Σε συναγερμό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από την κατάσταση στη Ρωσία

Από antwnio

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μετά την ανταρσία της Wagner στη Ρωσία.

Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης. “Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα στη Ρωσία”.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, ανακοίνωσε επίσης σήμερα η γαλλική προεδρία. “Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη στην Ουκρανία”, προσθέτει το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του.

Ο Πολωνός πρόεδρος είχε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας για την κατάσταση στη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Βαρσοβία παρακολουθεί την κατάσταση.

“Σε σχέση με την κατάσταση στη Ρωσία, σήμερα το πρωί είχαμε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας, όπως και με συμμάχους”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα.

“Η πορεία των γεγονότων πέραν των ανατολικών μας συνόρων παρακολουθείται σε συνεχή βάση”, σημείωσε ο Πολωνός πρόεδρος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποίησε για τον κίνδυνο αναταραχών σε ολόκληρη τη Ρωσία, σε μια επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών του οδηγιών.

“Υπάρχουν αναφορές για στρατιωτικές εντάσεις στην περιοχή του Ροστόφ και κίνδυνος περαιτέρω αναταραχών σε ολόκληρη τη χώρα. Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη διαθέσιμων αεροπορικών επιλογών για την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας συνέχισε να συμβουλεύει να μην πραγματοποιηθούν όλα τα ταξίδια στη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης