Αρχική Κοινωνια Σκληρή απάντηση της Αθήνας για τον χάρτη του Μπαχτσελί: Επιθετική, προκλητική και καταδικαστέα ενέργεια

Σκληρή απάντηση της Αθήνας για τον χάρτη του Μπαχτσελί: Επιθετική, προκλητική και καταδικαστέα ενέργεια

Από antwnio

«Ιδιαίτερα επιθετική, προκλητική και καταδικαστέα» χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές την ενέργεια του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος προχώρησε σε δημόσια ανάρτηση του χάρτη, που περιλαμβάνει στην τουρκική επικράτεια τα νησιά του Αιγαίου αλλά και την Κρήτη.

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Και καταλήγουν ότι «αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Χάρτης πρόκληση: Και η Κρήτη τμήμα της Τουρκίας

Ύστερα από τις δηλώσεις του, με τις οποίες ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης πρότεινε στην κυβέρνηση Ερντογάν να περάσει νόμο για τη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας, το συντομότερο δυνατόν και ουσιαστικά, δηλαδή, να ορίσει μόνη της η Τουρκία την ΑΟΖ της σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, τώρα το προχώρησε ακόμη περισσότερο.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου επισκέφθηκε την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», των οπίων είναι ουσιαστικά επικεφαλής και είχε συνάντηση με στελέχη της.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, επίσης ανώτατο στέλεχος του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος ΜΗΡ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίαν παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, ως τμήμα της … Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης