Αρχική Πολιτική «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Οι Τούρκοι απειλούν με εκτόξευση πυραύλων κατά στόχων της ηπειρωτικής Ελλάδας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενθαρρύνει την αδιαλλαξία τους

«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Οι Τούρκοι απειλούν με εκτόξευση πυραύλων κατά στόχων της ηπειρωτικής Ελλάδας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενθαρρύνει την αδιαλλαξία τους

Από antwnio

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβειρας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου στην Άγκυρα στον ομόλογό της, Μπουράκ Ακτσαπάρ και την πρεμιέρα του ελληνοτουρκικού πολιτικού διαλόγου, ακολούθησε η δοκιμαστική εκτόξευση του αντιπλοϊκού πυραύλου τύπου Atmaca, της τουρκικής εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Roketsan.

Ενορχηστρωμένα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας προχώρησαν σε νέες προκλήσεις εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.
Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύουν χάρτες που στοχοποιούν τη χώρα μας, καθώς αναφέρουν ότι «με τους πυραύλους μας θα μπορούμε να προκαλούμε πλήγματα στην ηπειρωτική Ελλάδα».
Επίσης, τονίζουν με θρασύτητα ότι πλέον «θα μπορούν να υπερασπίζονται την Γαλάζια Πατρίδα».                                                            Για εμάς τους «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» αυτό που προέχει είναι να είμαστε σε εγρήγορση για τον άμεσο εντοπισμό και αντίληψη των προειδοποιητικών ενδείξεων οι οποίες μπορεί να υποδεικνύουν μία υποβόσκουσα ένταση ή απειλή εκ μέρους της Τουρκίας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει ανεπιτυχώς την προσπάθεια εξευμενισμού αυτής της εκκολαπτόμενης περιφερειακής ηγεμονικής τουρκικής δύναμης με υποχωρήσεις και παραχωρήσεις. Ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι η στρατηγική του κατευνασμού ενθαρρύνει την αδιαλλαξία τους.

Αυτή η πολιτική ειρηνικής επίλυσης των ελληνοτουρκικών θεμάτων θα πρέπει όμως απαραίτητα να συνδυαστεί με τη διατήρηση και την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων μας για την υλοποίηση ενός αποτελεσματικού αποτρεπτικού σχεδίου.

Διαβάστε επίσης