Αρχική Πολιτική Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν είμαι ο πρώτος γκέι που μπήκε στην βουλή, υπάρχουν κι άλλοι που δεν το λένε

Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν είμαι ο πρώτος γκέι που μπήκε στην βουλή, υπάρχουν κι άλλοι που δεν το λένε

Από antwnio

Για τον βιωματικό του λόγο στη Βουλή που συγκίνησε αλλά και για το αν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχτεί τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια μίλησε σε συνέντευξη του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο ηθοποιός και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time.

Δεν το έκρυψες ποτέ –ίσως τον πρώτο καιρό- αλλά αν κοιτάξει κάποιος στο διαδίκτυο, στη Wikipedia αναφέρει ότι είσαι ο πρώτος ανοικτά ΛΟΑΤΚΙ βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.

Όχι, δεν είμαι ο πρώτος. Υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι δεν το λένε. Εντάξει, εγώ δεν κριτής της ζωής του καθενός, αλλά δεν είμαι ο πρώτος γκέι που μπήκε στην ελληνική βουλή.

Εσύ όμως το έχεις παραδεχτεί.

Εντάξει, αυτό σημαίνει κάτι; Εφόσον έγινε μάχη για τα δικαιώματα των ανθρώπων, δεν μπορούσα να μείνω απαθής θεατής και να μη μιλάω, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν τους θεατές.

Προσφάτως ψηφίστηκε στη Βουλή και έγινε νόμος του κράτους ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία. Μάλιστα, ως βουλευτής έβγαλες έναν πολύ συγκινητικό λόγο.

Ναι, γιατί ήταν βιωματικός.

Πιστεύεις ότι η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη για να αποδεχτεί όχι μόνο τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών αλλά και το να αποκτούν παιδιά;

Κι αν δεν είναι, πρέπει να γίνει. Πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία στο 1/3 της είναι εξαιρετικά ρατσιστική, φοβισμένη και απαράδεκτη. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε να αλλάξει αυτό. Να πάψουν να είναι ρατσιστές οι άνθρωποι. Να πάψουν να φοβούνται τους ομοφυλόφιλους, τους ξένους, τους αλλόθρησκους. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα πάνω στη γη.

Διαβάστε επίσης