Αρχική Πολιτική Στάση εργασίας στο Θριάσιο νοσοκομείο την Τετάρτη 5 Ιουλίου

Στάση εργασίας στο Θριάσιο νοσοκομείο την Τετάρτη 5 Ιουλίου

Από antwnio

Με στάση εργασίας (12-3μμ) και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στη 1 μ.μ., κινητοποιούνται την Τετάρτη 5 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο με στόχο όπως αναφέρει το σωματείο τους: «Να μην απολυθούν οι 40 συμβασιούχοι καθαριστές στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο (και οι 268 καθαριστές στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Χαλκίδας) λόγω της ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιωτικές εταιρείες. Με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και την Τρίτη 4 Ιουλίου με συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις 12.30 το μεσημέρι.

Τονίζουν επίσης πως: «Οι απολύσεις αυτές θα προστεθούν στις ήδη πραγματοποιηθείσες εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση λόγω της ανάθεσης των αντίστοιχων υπηρεσιών δεκάδων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Μόνοι κερδισμένοι είναι οι ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες, δεδομένου ότι έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι η ιδιωτικοποίηση σημαίνει παραβίαση ακόμη και στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας».

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης