Αρχική Πολιτική Στον Eβρο ο Μητσοτάκης – Θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη

Στον Eβρο ο Μητσοτάκης – Θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη

Από antwnio

Την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επισκέπτεται σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια της λήψης των 5 μέτρων από το ΚΥΣΕΑ για τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο.

“Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειάς μας, έλαβε την απόφαση να αυξήσει στο ύψιστο τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά μας. Από αυτή τη στιγμή δεν θα δεχόμαστε κανένα νέο αίτημα ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωση για να διασφαλίσει την πλήρη στήριξη της Ευρώπης”, ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter.

Στον Eβρο ο Μητσοτάκης - Θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη

“Ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει, με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά”

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει σχετικά με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο: “Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει”, απαντώντας επί της ουσίας στο επιχειρούμενο μπλόκο του ΣΥΡΙΖΑ και του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, να δοθούν κοινοτικά κονδύλια για την ολοκλήρωση του έργου.

“Αύριο θα βρεθώ στον Έβρο και θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη, που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα μας από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές.

Και θέλω να θυμίσω με αυτή την ευκαιρία, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ποιοι μέχρι και σήμερα βρίσκονται απέναντι στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ασφαλίσει τα σύνορά της”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τα “καρφιά” για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο παζλ της κυβερνητικής κριτικής στην Κουμουνδούρου προστέθηκαν και τα… κομμάτια των αναφορών Οικονόμου, που εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει τη βούληση να επαναφέρει τη χώρα στην περίοδο της διακυβέρνησής του.

“Τότε που είχαμε Μόρια, τότε που είχαμε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό στις πόλεις της ελληνικής επαρχίας και στις γειτονιές της Αθήνας, με άθλιες συνθήκες για τους πρόσφυγες, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση:

– Το 2015, το 75% των μεταναστευτικών ροών προς στην Ευρώπη. περνούσε μέσα από την Ελλάδα.

– Το 2022, μόλις το 5% εισήλθε μέσω της χώρας μας.

– Επί ΣΥΡΙΖΑ, οι ροές ανήλθαν σε 874.735 το 2015, 181.048 το 2016, 33.853 το 2017, 45.828 το 2018 και 72.422 το 2019.

“Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ένιπτε τα χείρας της και μιλούσε για πρόσφυγες που λιάζονταν και για επενδυτές που αναζητούσαν ευκαιρίες. Παράλληλα, άφηνε απροστάτευτο, αβοήθητο, χωρίς καμία υποστήριξη το προσωπικό του Λιμενικού και της Αστυνομίας που πάλευε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά να μην χρηματοδοτεί η ΕΕ την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά μας σύνορα. Είναι σε συνέχεια της διατύπωσης του κ. Τζανακόπουλου, της άποψης ότι ο φράχτης στον Έβρο είναι παράνομος. Η πρόθεση της αντιπολίτευσης είναι σαφέστατη: να επανέλθει η χώρα σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό στην κατάσταση χάους που ζούσαμε επί των ημερών τους”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης