Αρχική Κοινωνια Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Από antwnio

Συνελήφθη προκειμένου να οδηγηθεί ξανά στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε η αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, το δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας σχετική εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος και να εκτίσει ποινή της πολυετούς κάθειρξης των 13 ετών που του έχει επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αποφασίσει την έξοδο του Νίκου Μιχαλολιάκου από τις φυλακές με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Ωστόσο μετά την έκδοση του βουλεύματος του δευτεροβάθμιου δικαστικού συμβουλίου (υπ´αριθμόν 24/2024), η κράτηση του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Χρυσής Αυγής, θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει κατά τον νόμο την ποινή του.

Το σκεπτικό του δευτεροβάθμιου δικαστικού συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγκειται στο γεγονός ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ.παρά την δίκη και την καταδίκη του.

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο εκ τούτου, εμφανίζεται αμετανόητος και εξ αυτού ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Διαβάστε επίσης